Retailerul german Real Hypermarket, parte a grupului Metro, anunta inchiderea unitatii din comuna Ghiroda, de langa Timisoara, din cauza pierderilor inregistrate.
Magazinul va fi inchis din martie 2012, iar angajatii acestuia vor fi "aplicanti prioritari pentru posturile vacante la nivelul intregii companii", potrivit unui comunicat de presa.

In cadrul hipermarketului din Ghiroda lucreaza circa 250 de persoane. Real este primul retailer international care a decis inchiderea unei unitati, un exemplu local fiind PIC. Un alt retailer international care a inchis un magazin a fost Carrefour, dupa ce mallul Armonia Braila si-a incetat functionarea.

"Decizia de a inchide un magazin nu este niciodata una usoara, dar, daca este imperios necesara, atunci trebuie luata. Magazinul s-a dovedit a fi amplasat intr-o locatie ale carei planuri de dezvoltare nu s-au materializat, ceea ce a generat pierderi importante pentru compania noastra", a declarat Michel Lamoot, directorul general al Real Hypermarket Romania.

Lamoot a precizat ca, in momentul de fata, angajatii din cadrul magazinului de la Ghiroda reprezinta principala preocupare a companiei.

"Timisoara este orasul in care am deschis primul magazin din Romania si va ramane un teritoriu strategic pentru Real (...) Angajamentul nostru fata de Timisoara este la fel de puternic, fapt dovedit si de investitiile substantiale facute in remodelarea magazinului Timisoara Nord”, a adaugat directorul general al Real.

Magazinul din Ghiroda a fost deschis in decembrie 2009, in urma unei investitii de 24,2 milioane de euro. Acesta era cel de-al treilea magazin al Real din Timisoara.

In prezent, Real Hypermarket opereaza o retea formata din 25 de hipermarketuri in Romania.


Planuri de expansiune pentru 2012

Real Hypermarket a investit peste 500 milioane euro in deschideri si remodelari de magazine in Romania.

Compania va continua expansiunea in 2012 si 2013, cu noi deschideri de magazine in Bucuresti si in tara. Fiecare nou magazin genereaza 250 de locuri de munca, dintre care 30 sunt pe pozitii manageriale, estimeaza compania.

"In anul 2012, compania isi va relua planul de expansiune, incepand cu deschiderea unui nou hipermarket in Bucuresti, in parcul comercial AFI Bucurestii Noi", conform comunicatului.

Pana la data inchiderii, activitatea operationala si comerciala a magazinului din Ghiroda se va desfasura in conditii normale, au mai anuntat oficialii companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri