Conducerea AVAS s-a intalnit cu reprezentantii societatii Tractorul, directorul general Serban Titu si liderul sindical Gheorghe Apostu, si cu prefectul judetului Brasov, Aurelian Danu, pentru a discuta toate variantele posibile pentru rezolvarea problemelor pe care le are societatea, se arata intr-un comunicat Avas.

Tractorul a acumulat in ultimii ani datorii totale de 6.500 miliarde ROL, care pun in pericol desfasurarea activitatii in bune conditii. Ultima solicitare a conducerii societatii, privind returnarea TVA, in valoare de 51 miliarde ROL, aferenta exporturilor realizate, a fost respinsa de catre reprezentantii Comisiei Fiscale din cadrul Ministerului Finantelor. Returnarea celor 51 de miliarde ROL este posibila numai printr-o Ordonanta de Urgenta a Guvernului, care sa modifice Codul de Procedura Fiscala.

Intre timp, societatea are nevoie de implementarea unui plan de restructurare, prin restrangerea activitatilor, dezafectarea unor active si scoaterea acestora la vanzare. Planul de restructurare trebuie realizat cu acordul reprezentantilor firmei indiene, Mahindra&Mahindra, cu care AVAS se afla in plin proces de negociere pentru privatizare. Ultima problema, din cauza careia negocierile dintre AVAS si firma indiana Mahindra&Mahindra se prelungesc, se refera la modalitatea in care societatea Tactorul va primi acceptul Consiliului Concurentei pentru acordarea ajutorului de stat.

Declaratiile facute in ultimul timp de persoane implicate sau neimplicate in negocieri au ca unic efect crearea unor noi probleme in finalizarea procesului de privatizare. Orice afirmatie nechibzuita, facuta intr-un moment delicat al negocierilor, pune societatea intr-o pozitie nefavorabila in relatiile acesteia atat cu creditorii, cat si cu potentialul cumparator. Aceasta atitudine poate conduce la dificultati in finalizarea privatizarii. Potrivit declaratiilor liderului sindical, contractul colectiv de munca a fost negociat de catre sindicat cu reprezentantii Mahindra&Mahindra in proportie de 80%. Negocierile cu grupul indian vor trebui sa se incheie pana la sfarsitul lunii mai, data la care, potrivit legislatiei privatizarii, expira termenul de valabilitate a ofertei de privatizare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri