Compania Servtrans Invest, al treilea operator de transport feroviar din Romania, aflata in prezent in insolventa, a incheiat un contract de inchiriere in valoare de 43 de milioane de euro cu BCR Leasing IFN SA.
Contractul de 43 de milioane de euro dintre Servtrans si BCR Leasing are obiect inchirierea a 838 de vagoane de transport marfuri pe calea ferata si a fost incheiat pe o perioada de 16 ani.

Servtrans a intrat in insolventa pe data 15 iulie 2011, la momentul deschiderii procedurii inregistrand datorii de peste 96 milioane de euro. Compania Euro Insol,care administreaza active de peste 650 milioane de euro, apartinand unor societati precum Asmita Gardens, Ibiza Sol, World Trade Center sau Plafar, a fost desemnata administrator judiciar.

“Cu cele 838 de vagoane inchiriate de la BCR Leasing, parcul rulant al Servtrans, ajunge la 1660 de vagoane si 64 de locomotive ce ne permite o dezvoltare mai sustinuta pe orizontala prin incheierea de noi contracte comerciale si implicit cresterea profitabilitatii companiei ce va asigura sustenabilitatea unui plan de reorganizare” a declarat avocatul Remus Borza (foto), reprezentantul administratorului judiciar.

La finalul anului 2010, Sevtrans Invest avea 859 de salariati si inregistra o pierdere neta de aproape 9 milioane de euro, iar la sfarsitul lui 2011 a realizat un profit din exploatare de 2,5 milioane euro.

Servtrans face parte din grupul de firme IRS controlate de omul de afaceri Cristian Burci, din care mai fac parte si societatile ASTRA Vagoane Arad, Meva SA, Romvag, ICIM, SIRV Marasesti si International Railway Systems SA.

Pe 10 noiembrie 2011, Grampet Services a notificat Consiliul Concurentei privind cumpararea unui numar de 186.667 actiuni, reprezentand 99,99% din capitalul social al Servtrans Invest. Prin decizia nr. 10 din 09.03.2012, Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica prin care Grampet Services dobandeste controlul direct asupra Servtrans Invest SA si indirect asupra Servtrans Mentenance SA si Servtrans Traverse SA.

Societatea Grampet Services face parte din grupul de firme Grampet, controlat de omul de afaceri Stoica Gruia, cu o cifra de afaceri de peste 400 milioane de euro de anual. Grampet detine pachete majoritare de actiuni la GFR, Remar Pascani, Reva Simeria, Bulgarian Railway Company, Train Hungary si Eurorail Ucraina.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri