Nivelul de respect fata de angajati este foarte mic in Romania, majoritatea salariatilor nefiind mandri de ceea ce fac, a spus Bogdan Comanescu, director general Accelera Business Strategy, in cadrul conferintei HR 2.0 organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Lugera, PeliFilip, BestJobs si Signal Iduna.
In Romania nici dupa 20 de ani managerii din companii nu sunt avansati pe baza calitatilor lor, relatia sef-subordonat fiind in continuare indiferenta.

“In 2008 casele se vindeau la banner. Puneai bannerul pe bloc si imediat se vindeau toate apartamentele. Dupa 2009 in jumatate din companii sedintele se faceau pentru a certa angajatii pentru ca lucrurile nu mai mergeau ca inainte”, spune Bogdan Comanescu.

De asemenea, obisnuinta managerului roman de a oferi feedback pozitiv angajatilor este foarte scazuta.

“In sedinte se analizeaza mai mult cazurile negative, ce a facut rau cel de langa. Insa, cei care beneficiaza de respect la serviciu au pretentii mult mai mici la un salariu mai mare”, mai afirma Comanescu.

In acest context, majoritatea salariatilor nu sunt mandri de ceea ce fac si nu sunt siguri de calitatea muncii lor.

Pe de alta parte, oamenii care detin joburi simple se simt mai putin respectati decat ceilalati angajati. “Unora li se pare groaznic daca lucreaza in telesales sau sunt operatori”, adauga Bogdan Comanescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri