Bogdan Aurescu, fostul ministru de Externe, a fost numit in functia de consilier prezidential pe probleme de politica externa, incepand cu data de 6 mai, informeaza Administratia Prezidentiala.

Bogdan Aurescu il inlocuieste in functia de sef al Departamentului Plitica Externa de la Palatul Cotroceni pe Lazar Comanescu, numit toamna trecuta ministru de Externe, conform News.ro

Bogdan Aurescu este diplomat, cu o experien de 20 de ani în MAE, i fost ministru de Externe, între noiembrie 2014 i noiembrie 2015. În trecut, a fost subsecretar de stat în MAE, iar apoi secretar de stat. S-a remarcat în timpul procesului pe care România l-a câtigat în faa Ucrainei la Curtea Internaional de Justiie privind platoului continental din Marea Neagr, precum i în negociera privind amplasarea scutului antirachet în România.

Aurescu este membru al Curii Permanente de Arbitraj de la Haga i membru supleant în Comisia European pentru Democraie prin Drept (Comisia de la Veneia) a Consiliului Europei.

Noul consilier prezidenial este i profesor universitar în cadrul Departamentului de Drept Public al Facultii de Drept – Universitatea din Bucureti.

Citeste si:
MAE i-a subliniat noului ambsador SUA importanta vizelor pentru romani
Bogdan Aurescu a transmis...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Buget 2020: ce ministere vor primi mai multi bani