Marea Britanie va înlocui scenariile scrise cu clipuri video în cadrul testului teoretic pentru obținerea permisului auto începând din 14 aprilie, întrucât imaginile sunt mai ușor de înțeles de către persoanele cu dizabilități.

Marea Britanie a anunțat schimbări majore în cadrul testului teoretic pentru obținerea permisului auto, care vor intra în vigoare începând din 14 aprilie.

Cea mai importantă noutate este că scenariile scrise cu explicarea unui acțiuni în trafic vor fi înlocuite cu clipuri video fără sonor cu o durată de 30 de secunde. Pe baza imaginilor dintr-un clip video, cursantul va trebui ulterior să răspundă la trei întrebări cu câte patru variante de răspuns.

Schimbarea a fost adoptată în special pentru a veni în sprijinul cursanților cu dificultăți de citire și a persoanelor cu dizabilități, întrucât o serie de studii au arătat ca participanții sunt mai încrezători în răspunsurile date pe baza unor clipuri video decât pe baza unei descrieri scrise, întrucât informația este mai ușor de procesat.

Citiți mai mult pe Automarket.ro

Citeste si:
Coronavirus | Se SUSPENDĂ examenele pentru obținerea carnetului de...
Examenele pentru obținerea...

Sursa foto: By PotatoTomato / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: Peste 90.000 de morți în întreaga lume
Setari Cookie-uri