Nu toți românii care vor să se angajeze în IT au nevoie de studii de specialitate, în momentul de față existând în piață experți fără facultate, a declarat Mihaela Vasile - HR BP- Professional Services Division Cegeka, în cadrul evenimentului HR 2.0 - Inovație în recrutare și retenție, organizat de wall-street.ro.

”În primul rând, romanii care vor sa se angajeze în IT trebuie să știe că nu au nevoie de studii de specialitate. Bineînțeles că se doresc studiile de specialitate, dar în momentul de față în piață există specialiști care fie nu au terminat o facultate, fie au absolvit o facultate din alte domenii precum Sociologie, Medicină Veterinară, Management și au decis să facă reconvensie profesională. Pe scurt, nu există o rețetă a succesului”, a declarat Mihaela Vasile.

De regulă, un student învață IT între 3 și 6 luni, în timp ce o persoană care face reconversie profesională are nevoie de peste 6 luni, până la un an.

”Am văzut oameni care după un an, un an jumătate, ar putea să își ia un job pe cont propriu în IT. Dacă vorbim despre categoria studenților, pe ei îi putem implica în programe de 3 sau de 6 luni și ulterior să intre pe poziție de entry level. Atunci când este vorba despre o reconversie profesională cred că ar dura un pic mai mult de 6 luni pentru că oamenii vin și cu un background profesional și e greu să faci setup-ul analitic de care au nevoie dezvoltatorii. Ar fi vorba de un an de zile”, a explicat Mihaela Vasile, HR BP- Professional Services Division Cegeka.

Evenimentul HR 2.0 Inovație în Recrutare și Retenție are ca obiective generale aflarea zonelor în care organizațiile întâmpină cele mai mari dificultăți și provocări în piața muncii, găsirea de soluții și identificarea de exemple de bune practici. Conferinta HR 2.0 este suștinută de Lugera, Cegeka, Vastint, Signal Iduna, Romanian Sofware, Global Mobility și Nespresso Professional.

Foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri