Autorităţile egiptene au început să ridice un zid înalt de beton de-a lungul frontierei cu Fâşia Gaza, enclava palestiniană controlată de mişcarea islamistă Hamas, au indicat surse de securitate, citate de AFP.

Muncitori în construcţii au fost văzuţi ridicând un nou zid de beton, înalt de câţiva metri, de partea egipteană a frontierei cu Gaza care se întinde pe 13 kilometri, scrie Agerpres.

Acest zid este de fapt suprapus pe zidul vechi, mai mic şi dublat de o structură subterană destinată să prevină contrabanda cu bunuri şi arme prin tuneluri săpate de-a lungul graniţei dintre Gaza şi Egipt.

Zeci de muncitori, ajutaţi de macarale, erau implicaţi în ridicarea acestei bariere care se întinde la ora actuală de la limita de sud-est a Fâşiei Gaza până la punctul de trecere Rafah, singura poartă dintre Gaza şi o altă ţară decât Israel.

'Lucrările (de construcţie) la zid decurg în ritm rapid', a declarat pentru AFP o sursă de securitate a Hamas din Gaza. 'Pentru noi, important este să putem proteja şi controla (partea noastră) a graniţei dintre Gaza şi Egipt şi invers', a adăugat această sursă, solicitând anonimatul.

Contactată de AFP, armata egipteană a refuzat orice comentariu cu privire la construcţia acestei structuri.

O delegaţie egipteană condusă de generalul Ahmed Abdel Khalek, şeful pentru afaceri palestiniene în cadrul serviciilor de informaţii egiptene, s-a deplasat săptămâna trecută în Gaza în speranţa de a stabiliza enclava după noi tiruri cu rachetă şi lansări de baloane incendiare spre Israel.

Egiptul a mediat anul trecut, împreună cu Qatarul şi ONU, un armistiţiu între Hamas şi Israel, care au luptat în trei războaie după 2008.

Acest armistiţiu nu a fost acceptat de Jihadul Islamic, o altă grupare islamistă armată în Fâşia Gaza şi acuzată de Israel că beneficiază de sprijin din partea Iranului.

Armata israeliană a declarat miercuri că a ripostat la tiruri ale unor lunetişti ai Jihadului Islamic, care au vizat soldaţi ai săi la post de partea israeliană a frontierei cu Gaza. Un lunetist a fost vizat. Potrivit unor responsabili din Gaza, un combatant al Jihadului Islamic a fost uşor rănit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri