Compania americana PepsiAmericas, al doilea imbuteliator de produse marca Pepsi, a anuntat miercuri ca a achizitionat si restul de 51% din actiunile Quadrant-Amroq Bottling Co. Ltd. pentru 98 milioane dolari.
PepsiAmericas a apreciat ca aceasta achizitie ii va spori cifra de afaceri, mai ales avand in vedere ca Romania urmeaza sa adere la Uniunea Europeana.

La mijlocul lunii iunie 2005 o subsidiara a PepsiAmericas a platit 51 de milioane dolari pentru un pachet de 49 procente din actiunile companiei Quadrant-Amroq Bottling Company Limited, compania holding care, prin subsidiarele sale, produce, vinde si distribuie bauturile Pepsi pe teritoriul Romaniei si are drepturi de distributie pentru Republica Moldova, informeaza Rompres.

PepsiAmericas este al doilea imbuteliator, distribuitor si vanzator mondial de bauturi marca Pepsi-Cola, cu activitati in 19 state americane, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia si regiunea Caraibelor.

QABCL este detinuta de un grup de oameni de afaceri israelieni, condus de Eli Davidai, si controleaza in Romania mai multe companii, printre care Quadrant Amroq Beverages (QAB), Sigat si Sitaco.

QAB a avut in 2004 o cifra de afaceri de 105 milioane de dolari. Compania numara peste 1.000 de angajati si doua fabrici: una in Bucuresti si alta in Covasna, unde imbuteliaza apa minerala Roua Muntilor.

QABCL, companie inregistrata in Marea Britanie, este unul dintre primii investitori internationali in Romania, prezent pe piata bauturilor racoritoare din anul 1991. in anul 1992 compania a inaugurat prima linie de imbuteliere PET pentru sticla de Pepsi de 1,5 litri, iar in anul 1993 a lansat prima bautura racoritoare necarbonatata produsa in Romania: Prigat.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri