Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin ar fi interesat sa achizitioneze mai multe unitati ale Baumax si OBI in Romania, cele doua companii fiind pe punctul de a iesi de pe piata locala din cauza pierderilor suferite in regiune, au declarat pentru wall-street.ro surse din piata.

Potrivit surselor citate, Leroy Merlin ar fi pus ochii pe trei unitati ale Baumax si una a retailerului german OBI.
“Piata de bricolaj traverseaza o perioada de metamorfoza, iar 2014 ar putea fi un an al fuziunilor si achizitiilor in acest domeniu. Dupa anuntul unui inevitabil exit al Baumax si OBI a existat un interes crescut din partea retailerilor de a prelua operatiunile celor doua companii, iar francezii de la Leroy vor sa preia patru unitati in intreaga tara, trei de la Baumax si una de la OBI”.
Conform aceleiasi surse, tranzactia dintre Leroy Merlin si cei doi retaileri ar putea intampina dificultati intrucat austriecii si nemtii vor sa cedeze toate operatiunile “la pachet”, iar Leroy Merlin ar fi analizat posibilitatea de a achizitiona unitati individuale.
“Retailerul Leroy Merlin ar fi interesat sa achizitioneze doua magazine in Sibiu (Baumax si OBI), dar si magazinele Baumax Sun Plaza si Baumax Bacau”.
Contactat de wall-street.ro, Cristian Petrescu (foto stanga), director de dezvoltare al retailerului francez Leroy Merlin in Romania a precizat ca momentan compania isi canalizeaza eforturile investitionale spre dezvoltarea de proiecte proprii, in puncte cheie din Capitala si din tara.
“Cel mai important pentru noi este sa ne dezvoltam organic prin achizitia de terenuri. In acest sens vom continua planul investitional si in urmatorii ani si ne propunem sa ne exindem la nivelul intregii tari. In a doua parte a lunii iunie vom inaugura magazinul Leroy Merlin din Craiova”, a declarat Cristian Petrescu.
Potrivit acestuia, magazinul situat in cadrul proiectului Electroputere Parc din Craiova va avea o suprafata totala de 13.000 de metri patrati, vor lucra 140 de angajati si va necesita o investitie totala de 13 milioane de euro.

Incep lucrarile la magazinul de pe soseaua Alexandriei

Dupa ce a anuntat achizitia unui teren in zona de sud-vest a Capitalei, reprezentantul Leroy Merlin a declarat pentru wall-street.ro ca la jumatatea acestei luni vor incepe lucrarile la viitorul magazin.
“Vom demara santierul celui de-al treilea magazin incepand cu 15 aprilie. (...) Lucrarile la urmatoarea unitate ar trebui sa dureze aproximativ un an, cel mai probabil in primavara anului viitor, daca nu intervine nicio problema, ar trebui sa punem magazinul in functiune”, a declarat Cristian Petrescu.
Conform reprezentantului Leroy Merlin investitia in viitorul magazin DIY ar urma sa se ridice la 13 milioane de euro, va avea o suprafata de 17.000 de metri patrati in care vor lucra 180 de angajati.

Leroy Merlin cauta teren pentru un al treilea magazin din Bucuresti

Cristian Petrescu a mai aratat ca este in cautarea unui spatiu pe care sa poata dezvolta o a treia unitate in Capitala.

"Suntem interesati de cumpararea unui nou spatiu. Urmatoarea locatie va fi cel mai probabil in zona de Est a Bucurestiului, insa momentan cautam o locatie avantajoasa", a aratat reprezentantul Leroy Merlin.

Potrivit unor afirmatii anterioare, francezii de la Leroy Merlin, prezenti pe piata locala din anul 2011 cand au inaugurat primul magazin de bricolaj in Capitala, se asteapta la o crestere de 20% a vanzarilor pe piata, la un business de circa 26 de milioane de euro, dupa ce la nivelul anului 2012 compania a raportat vanzari de 21 de milioane de euro.

Piata locala de bricolaj, estimata la o valoare de 2 miliarde de euro, este dominata de retailerii romani Dedeman, Arabesque si Ambient, dar si de jucatori internationali precum Kingfisher, Praktiker, Baumax, Hornbach sau OBI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri