Mira Telecom a depus o oferta pentru furnizarea catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) a unui sistem IT destinat infiintarii bursei de peste la Tulcea, prin intermediul careia sa fie vanduta productia piscicola din aria Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Oferta - singura primita de catre ANPA - a fost depusa in asociere cu European Funds Invest SRL Bucuresti si Mira Software Technologies SRL Bucuresti.
Cu o durata de 7 luni de la data atribuirii, contractul a fost estimat la 3,73 milioane de lei, TVA inclusa. "Obiectivul de investitie este infiintarea unei burse de peste electronice, prin intermediul careia sa fie licitata si comercializata productia piscicola din aria Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (RBDD).

Situatia actuala impune implementarea unui sistem informatic specific activitatii Bursei de Peste, care va acoperi la nivel minimal suportul operational pentru: activitatile de achizitie de peste de la punctele autorizate (cherhanale), gestiunea logistica a mijloacelor de transport (proprii sau inchiriate) pentru activitatile de transport peste, activitatile de licitatie a pestelui, activitatile de livrare a pestelui dupa licitatie, gestiunea furnizorilor de peste si a clientilor Bursei de Peste, gestiunea stocurilor de peste, gestiunea platilor catre furnizori, gestiunea incasarilor", se arata in caietul de sarcini disponibil pe www.e-licitatie.ro.

Printre produsele pe care autoritatea contractanta le va achizitiona se numara si sistemele necesare asigurarii securitatii acestor spatii, respectiv camere de supraveghere, echipamente de inregistrare a imaginilor, sistem de alarma antiefractie cu senzori de fum si prezenta pentru punctul central, precum si un sistem control acces cu cititoare de carduri si carduri magnetice. Finantarea contractului va fi asigurata prin Programul Operational pentru Pescuit, parte a Fondului European pentru Pescuit. Guvernul anunta in luna decembrie a anului 2011 ca pescarii profesionisti si asociatiile de pescari din zona Deltei si a Marii Negre vor fi obligate sa vanda pestele la o bursa care va fi construita la Tulcea, cu o investitie de 28 milioane lei, finantare asigurata din fonduri nerambursabile alocate prin Fondul European pentru Pescuit si de la buget.

"Bursa de Peste din Tulcea va concentra oferta de produse pescaresti provenite din zona Deltei Dunarii si a Marii Negre, prin cele 14 puncte de colectare apartinand Bursei unde asociatiile de pescari si pescarii profesionisti din aria Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii vor avea obligatia de a transporta pestele capturat. Se creeaza astfel posibilitatea comercializarii pestelui direct prin Bursa de Peste, unde pretul se stabileste in mod transparent, ceea ce va contribui la reducerea pescuitului ilegal si la eliminarea verigii intermediare reprezentate de speculanti. La randul lor, cumparatorii vor beneficia de produse comercializate in conditii optime de igiena si conservare", se arata intr-un comunicat transmis atunci de Guvern.

ANPA a fost infiintata prin OUG 69/ 2004, pentru modificarea si completarea Legii 192/2001 privind resursele acvatice vii, pescuitul si acvacultura. Agentia este responsabila pentru definirea si implementarea politicii referitoare la conservarea si administrarea resurselor acvatice vii, existente in apele maritime si continentale, acvacultura, procesarea si organizarea pietei produselor pescaresti, structurile de pescuit si acvacultura. Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a fost infiintata in 1990 si este responsabila pentru conservarea si managementul biodiversitatii, ecosistemelor si resurselor naturale din Delta Dunarii. Institutia se afla in subordinea Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »


Setari Cookie-uri