La mai bine de trei saptamani de la demararea programului, doar sase astfel de companii s-au inscris pe liste
Cu toate ca au avut la dispozitie mai bine de trei saptamani, producatorii auto nu s-au aratat interesati de programul de innoire a parcului auto din Romania. Astazi, Autoritatea Fondului pentru Mediu (AFM) va finaliza lista producatorilor, furnizorilor si importatorilor auto validati.

Incepand cu jumatatea acestei luni, romanii interesati sa renunte la autoturismele vechi in schimbul unora noi, beneficiind in plus si de o prima de 30 de milioane de lei, se vor putea adresa producatorilor acceptati in program. Daca la sfarsitul saptamanii trecute un singur producator se inscrisese in program, pana ieri, potrivit afirmatiilor directorului AFM, Mihai Tot, se mai adaugasera inca alti cinci. In total sase. "Si acum prin telefon se anunta ca vin. Noi am mobilizat echipa pe care am format-o special pentru acest proiect. Si sambata, si duminca, vom lucra sa facem validarea cat mai repede. Aceasta trebuie terminata in doua saptamani, iar la trei zile dupa incetarea perioadei de finalizare se va publica pe site-ul AFM si in presa lista producatorilor validati. Noi nu putem sa avem nici o problema, numai ei (n.r. - producatorii). Daca ne-am asumat aceasta sarcina o sa indeplinim volumul de munca, cu orice risc si orice ora suplimentara pe care o vom face", a declarat directorul AFM, Mihai Tot.

Dosarul proprietarului trebuie sa contina actul de identitate in copie al beneficiarului, certificatul de inmatriculare al autoturismului, certificatul de predare in vederea distrugerii, certificatul de radiere al masinii uzate. Autoturismul vechi trebuie sa fie si functional.
Mai precis, acesta trebuie sa contina grupul motopropulsor, trenul de rulare, caroseria, sasiul, catalizatorul si echipamentele electronice de gestionare a functiilor daca acestea au fost prevazute in sistemul de fabricatie al autoturismului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri