Romanii care isi doresc sa porneasca propria afacere ar trebui sa fie mai sustinuti si incurajati din punct de vedere fiscal si legislativ, birocratia putand fi redusa prin digitizarea integrala a procedurilor de declarare a veniturilor, considera Ioana Enache, director general Amway Romania, Bulgaria si Grecia.

”Sustinem un mediu fiscal la nivel national care sa incurajeze aparitia unor incubatoare de afaceri, de unde se pot ridica antreprenori care vor construi afaceri cat mai puternice si mai durabile”, spune Ioana Enache.

Cel mai recent studiu AGER derulat de Amway a aratat ca, desi un sfert dintre romani sunt convinsi ca au abilitati antreprenoriale, teama de esec este un obstacol pentru 85% dintre cei care se gandesc sa inceapa o afacere pe cont propriu, cu 16 procente peste media europeana.

”O simplificare a procedurilor si o predictibilitate legislativa ar facilita urmarirea unor strategii pe termen lung din partea mediului de business, inclusiv a celor care doresc sa inceapa o afacere pe cont propriu, si ar incuraja atitudinea pozitiva a romanilor cu privire la antreprenoriat”, completeaza Enache.

Anul trecut business-ul pe care il conduce a atins o valoare de 79 milioane lei, iar pentru acest an directorul general al companiei estimeaza un avans de pana in 10%. In prezent, Amway se afla in top trei cele mai importante companii pe segmentul de vanzari directe din Romania.

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri