Retailerul suedez IKEA are in plan sa deschida trei noi magazine in afara Bucurestiului, orasele alese fiind Timisoara, Brasov si Cluj, a declarat Stefan Vanoverbeke, retail manager IKEA South East Europe, regiune din care fac parte Romania, Croatia, Serbia si Slovenia.

Primul magazin din cele trei este estimat sa fie inaugurat in anul 2021. Pana in 2025, IKEA are in plan opt noi magazine pentru piata locala, iar la nivel de Europa de Sud-Est vor fi inaugurate in total 13 magazine.

"Pentru cele trei magazine din afara Bucurestiului suntem in cautare de teren in acest moment, speram in suportul autoritatilor pentru sustinerea acestor investitii", a declarat Stefan Vanoverbeke.

In medie, un magazin IKEA presupune o investitie cuprinsa intre 40 si 100 milioane euro.

In ceea ce priveste magazinul din Pallady, oficialul IKEA a declarat ca pana la finalul lunii noiembrie va fi obtinut PUZ-ul pentru acest magazin. Acesta va fi al doilea magazin IKEA din Bucuresti, reprezentand o investitie totala de 80 milioane euro si 300 noi locuri de munca. Magazinul se va deschide la finalul anului 2018, potrivit estimarilor lui Vanoverbeke.

In ultimul an fiscal, IKEA a inregistrat in Romania o cifra de afaceri de 514,6 milioane lei, in crestere cu 21,5% fata de anul precedent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri