Grupul Rompetrol este dispus sa finanteze integral, cu 650 milioane de dolari, constructia conductei de petrol Constanta-Trieste, pentru ca oleoductul sa fie finalizat la sfarsitul lui 2008, a declarat, in cadrul unei seminar, presedintele grupului, Dinu Patriciu.
"Rompetrol este gata sa asigure intreaga investitie necesara constructiei conductei de petrol Constanta-Trieste, care va costa 650 de milioane de dolari, cu conditia ca aceasta sa aiba o capacitate intre 24 si 40 de milioane de tone", a declarat Patriciu. El a adaugat ca oleoductul Constanta-Trieste este "cea mai ieftina solutie dintre toate celelalte si poate fi facuta cel mai repede".

In opinia presedintelui Rompetrol, demararea imediata a constructiei conductei de petrol este absolut necesara pentru ca "va conta enorm cine este primul care construieste un astfel de sistem de transport in zona". El a mai aratat ca "daca Romania nu stie sa fructifice acest avantaj este o dovada de stupiditate".

Potrivit acestuia, singurul lucru care lipseste demararii conductei de transport titei Constanta-Trieste este decizia politica.

Pe de alta parte insa, Patriciu a afirmat ca Rompetrol a demarat deja constructia unui terminal maritim la Midia, cu o capacitate de 24 milioane de tone, in care a investit 50 milioane dolari si care va fi finalizat la mijlocul lui 2008.

Potrivit datelor Ministerului Economiei si Comertului, pana in prezent, cinci state sunt implicate in constructia oleoductului, care ar urma sa transporte titei caspic. Este vorba despre Romania, Serbia, Croatia, Slovenia si Italia. Constructia conductei ar putea incepe cel mai devreme anul viitor. Oleoductul va avea o lungime totala de 1.360 de kilometri si o capacitate de transport de pana la 90 de milioane de tone de petrol/an.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri