Actionarii producatorului de medicamente Biofarm au aprobat intentia companiei de a intra in consortiu cu SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, casa de brokeraj SSIF Broker si omul de afaceri Dumitru Tudor, in vederea preluarii companiei Antibiotice Iasi
Biofarm a anuntat, la sfarsitul lunii octombrie ca vrea sa preia Antibiotice Iasi in calitate de conducator al unui consortiu. Biofarm a depus, in numele consortiului, o scrisoare de intentie neangajanta la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni de la Antibiotice Iasi.

Actionarii companiei au decis ca membrii Consiliului de Administratie sa stabileasca conditiile de participare la consortiu si sa negocieze clauzele contractuale ale aprivatizarii companiei Antibiotice, informeaza NewsIn. in plus, actionarii companiei au aprobat palfonul de creditare pentru anul 2007, in valaore de maxim 20 milioane euro.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a publicat, la inceputul lunii octombrie 2006, anuntul de vanzare, prin negociere, a pachetului majoritar de 53,01% din capitalul social al Antibiotice Iasi catre un investitor sau un consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiare.

Pentru Antibiotice si-au manifestat deja interesul companii precum grupul farmaceutic Montero sau Polisano, Phonix LaboratoriumUngaria, Ozone Laboratories si Acic Pharmaceuticals Canada, potrivit oficialilor AVAS.

Antibiotice se afla pe locul al treilea in topul producatorilor de medicamente de pe piata din Romania, cu vanzari de peste 86 milioane lei pe primul semestru din 2006. Biofarm este al saselea producator roman de medicamente dupa cota de piata, potrivit datelor companiei.

Actiunile companiei farmaceutice Biofarm Bucuresti se tranzactioneaza la Bursa de Valori din finalul lunii noiembrie 2005. Anterior, Biofarm a fost listat pe Bursa Electronica Rasdaq din 19 noiembrie 1996 pana in preajma intrarii la tranzactionare la BVB. Compania a incheiat anul 2005 cu un profit de 11,7 milioane lei la o cifra de afaceri de 50,46 milioane lei.

Biofarm Bucuresti, si-a majorat in luna august capitalul social cu suma de 11,3 milioane lei (3,21 milioane euro), pana la 46,95 milioane lei (13,33 milioane euro). in urma majorarii capitalului social al companiei, SIF5 Oltenia detine 13,78% din capitalul social, SIF 2 Moldova controleaza 10,45%, iar SIF 1 Banat Crisana 10%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri