Biofarm, unul dintre primii producatori romani de medicamente si suplimente alimentare, anunta rezultate inregistrate in 2017. Veniturile din vanzari ale companiei au inregistrat o evolutie pozitiva anul trecut, acestea ajungand la 170 milioane lei, in crestere cu aproape 12%, fata de 152 milioane lei raportate in 2016.

Totodata, Biofarm (BIO) a inregistrat anul trecut un profit din exploatare de 42,9 milioane lei, in crestere cu 22% fata de 2016, cand era 35 milioane lei.

Producatorul de medicamente Biofarm este listat la cota Bursei de Valori Bucuresti, actionarul majoritar fiind SIF Muntenia cu 50,98% din titluri, SIF Banat avand 22,05% din actiuni, iar SIF Moldova - 13,62% din titluri. Valoarea de piata a companiei in acest moment este de 300,5 milioane lei.

Piata farmaceutica locala a inregistrat in primele 9 luni ale anului 2017 valoarea de 10,3 miliarde lei, in crestere fata de perioada similara a anului precedent cu aproximativ 8%, potrivit Cegedim. Companiile Zentiva, Biofarm, Farmaceutica Remedia, Ropharma si Antibiotice, listate la bursa, au inregistrat anul trecut cresteri semnificate, conform rapoartelor publicate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Citeste si:
Cat de profitabile au fost companiile farma listate la bursa in S1
Cat de profitabile au fost...

Sursa foto: Shutterstock / Tero Vesalainen

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Zentiva, lidera pe bursa din industria farma: profit de 290,4 mil. lei