Praktiker Romania, retea de magazine de distributie de materiale de constructii si amenajari interioare, a inaugurat joi al treilea magazin din Bucuresti dupa o investitie totala de 15 milioane euro la care a contribuit si Vitantis Shopping Center, au anuntat reprezentantii Praktiker. Magazinul se afla in cartierul bucurestean Vitan, iar Praktiker a investit aproximativ 10 milioane euro.

Praktiker Romania a dezvoltat, pentru acest proiect, un parteneriat de investitii cu Vitantis Shopping Center, care a contribuit cu 5 milioane euro la construirea cladirii si sistematizarea suprafetei din jurul constructiei.

Suprafata de vanzare a noului magazin este de aproximativ 7.000 metri patrati, ceea ce face ca Praktiker Vitan sa reprezinte a doua locatie ca marime din reteaua companiei, dupa magazinul din Voluntari care se intinde pe 8.000 metri patrati.

Lucrarile de constructie la magazinul din Vitan au inceput in luna iunie si s-au incheiat in noiembrie 2006, fiind urmate de etapa amenajarii spatiului interior, pana in decembrie. Echipa magazinului Praktiker Vitan are peste 120 de angajati, potrivit datelor citate de NewsIn.

Oferta magazinelor Praktiker depaseste 40.000 de produse si include materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii.

Noul magazin se afla in centrul comercial Vitantis Shopping Center care va fi gata dupa investitii totale de 22 milioane euro. in etapa a doua de investitii, in ultimul trimestru din 2007, in centrul comercial din Vitan se vor deschide un hypermarket de mobila si decoratiuni interioare, un magazin de electrocasnice si galerii comerciale.

Prin inaugurarea noului magazin din Bucuresti, reteaua Praktiker Romania a ajuns la un total de 15 centre comerciale operate, investitiile companiei germane in Romania ajungand la 130 milioane euro. Pana la Craciun, Praktiker Romania va mai deschide inca un magazin la Baia Mare.

Reteaua companiei cuprinde in prezent trei centre comerciale la Bucuresti (Voluntari, Vitan si Militari) si cate un magazin in orasele: Cluj-Napoca, Ploiesti, Timisoara, Brasov, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Satu Mare si Braila.

Praktiker Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 380 milioane lei, in crestere cu 60% fata de 2004. Pe termen mediu, compania intentioneaza sa-si extinda reteaua romaneasca la 30 de magazine, iar la anul va deschide trei sau patru magazine noi in tara.

Compania a raportat in prima jumatate a lui 2006 o crestere a vanzarilor de 50 la suta fata de aceeasi perioada din 2005 in Romania, potrivit raportului financiar publicat pe pagina de internet a grupului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri