Cifra de afaceri a companiei Energy Holding a crescut cu 25% si profitul cu 19%, in 2006, fata de 2005, iar compania doreste construirea unei termocentrale pe carbune, au declarat reprezentantii companiei.

"Energy Holding a avut in anul 2006 o cifra de afaceri de 370 de milioane de dolari, iar profitul net a fost de 15 milioane de dolari, potrivit datelor preliminare", a declarat, citat de NewsIn, directorul general adjunct al companiei Corina Drumeanu.

Valoarea indicatorilor este cu 25% mai mare decat in anul precedent in privinta cifrei de afaceri si cu 19% mai mare in ceea ce priveste profitul. Potrivit reprezentantilor companiei, cresterile se datoreaza consolidarii pozitiei pe piata interna si largirii portofoliului de consumatori industriali. "Energy Holding se apropie de 12% ca si cota de piata din consumul net la nivel national in 2006", a spus Corina Drumeanu.

Aceasta a precizat ca Energy Holding va continua politica de investitii in productia de energie electrica. "Ne aflam in stadiul de contractare a unei firme de consultanta cu ajutorul careia sa elaboram studiul de fezabilitate pentru constructia unei termocentrale de carbune", a completat Drumeanu, adaugand ca aceasta este una din prioritatile companiei.

Reprezentantii Energy Holding au mai spus ca vor continua si proiectele de productie a energiei din resurse regenerabile. Acestia au refuzat insa sa ofere mai multe detalii, intrucat nu este finalizata strategia de investitii pentru acest an.

Vosganian: Energy Holding este cel mai mare furnizor privat de energie
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri