Presedintele sindicatului Solidaritatea din combinatul Arcelor Mittal Galati, Gheorghe Tiber, ii indeamna pe siderurgistii sa nu participe la mitingul de miercuri, organizat de o alta organizatie sindicala ce activeaza pe platforma FSS-Metarom, transmite corespondentul NewsIn.

Liderul Solidaritatea, Gheorghe Tiber, a lansat ieri un atac dur la adresa conducerii filialei locale a federatiei sindicale FSS-Metarom, spunand ca structura de la Galati nu are dreptul sa participe la negocierea contractului colectiv de munca al combinatului siderurgic Arcelor Mittal Galati.

In plus, Tiber i-a acuzat pe liderii filialei de faptul ca servesc intereselor patronatului si i-a numit expirati si resapati. Marele miting de protest nu este organizat de FSS-Metarom, ci de catre unii lideri expirati, resapati si ingroziti de faptul ca le tot fuge pamantul de sub picioare si li se clatina vertiginos scaunele date de administratie, avand in vedere ca in ultimii trei ani li s-au tot scos mastile de vajnici reprezentanti ai siderurgistilor, masti sub care si-au ascuns incompetentele si colaborationismul cu interesele patronului. (...) Siderurgisti, nu mergeti la acest pseudo-miting, ce se vrea organizat de o structura FSS-Metarom Galati care nu are nici macar personalitate juridica, daramite reprezentativitate. (...) FSS-Metarom participa ilegal la negocieri pentru ca asa vrea Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie si conducerea Arcelor Mittal Galati, care are nevoie de ei pentru a tempera cererile noastre legitime. FSS-Metarom nu poate organiza o greva nici daca ar vrea, pentru ca ea insasi nu este reprezentativa din punct de vedere legal. in dorinta lor, participarea voastra la miting are scopul de a arata acestei ocnduceri ca inca mai pot manipula masele de siderurgisti in interesul administratiei si al FSS-Metarom, se arata in comunicatul remis NewsIn de presedintele sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Acesta nu este primul atac al liderului Solidaritatea si al organizatiei pe care acesta o conduce la adresa federatiei sindicale FSS-Metarom, pe care a acuzat-o in dese randuri, in ultimii trei ani, de colaborationism cu patronatul din combinatul galatean.

Conducerea Directiei Judetene de Munca a fost si ea tinta unor critici lansate de Gheorghe Tiber inca de la precedentele runde de negocieri asupra anexelor salariale, cand sindictului Solidaritatea nu i s-a permis intrarea la negocieri.Mitingul la care Tiber face acum referire este organizat de FSS-Metarom si, potrivit autorizatiei emise de Primaria municipiului Galati, se va desfasura miercuri, pe esplanada Casei de Cultura a Sindicatelor din centrul localitatii, incepand cu ora 15:00. Pe langa salariatii combinatului galatean, la actiunea de protest urmeaza sa participe liderii organizatiilor sindicale din aproape toate unitatile siderurgice din tara. Protestul este indreptat impotriva patronatului Arcelor Mittal Galati din cauza refuzului acestuia de a oferi o crestere salariala mai mare de 7% in acest an.

In prezent, salariul minim incasat de un muncitor necalificat de pe platforma siderurgica este de 436 de lei, iar cel acordat unui muncitor calificat este de 554 de lei. Arcelor Mittal Galati are in jur de 15.000 de salariati. Pe langa aceasta unitate siderurgica, compania Arcelor Mittal mai detine in Romania combinatele de la Iasi, Roman si Hunedoara, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri