Unul dintre cei mai de succes antreprenori din Romania, Octavian Radu, a anuntat ca va vinde o treime din grupul de firme RTC, pentru a usura o viitoare listare la bursa.
Grupul RTC va finaliza vanzarea diviziei Mobishop pana la sfarsitul lui martie si intentioneaza sa vanda si diviziile TCE si SistecSB Sol unor companii multinationale, pentru a finanta atat listarea companiei la Bursa de Valori, cat si investitii pe pietele bursiere interne si externe. Practic, fondatorul RTC va vinde o treime din grup, luand in considerare ponderea veniturilor generate de cele trei companii in cifra de afaceri totala a grupului.

"Nu fac fata ritmului in care se dezvolta concurenta pe segmentul de distributie a cartelelor preplatite si incarcarii electronice asa ca voi vinde Mobishop", a declarat, citat de NewsIn, fondatorul RTC, Octavian Radu.

Grupul RTC a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 261 milioane euro, in crestere cu 12% fata de anul 2005, si un profit operational de 7,5 milioane euro.

Pentru 2007, oficialii RTC estimeaza un profit operational de peste 15 milioane euro si un profit inainte de impozitare de circa sapte milioane euro. RTC mizeaza in 2007 pe o crestere a cifrei de afaceri cu 14,9%, pana la 300 milioane euro.

"Ma indrept spre un alt concept de abordare a afacerilor din pozitia de investitor", a completat Radu. Fondatorul RTC renunta la divizii pentru a deveni "mai usor de digerat" ca si companie in vederea unei viitoare listari la bursa, probabil pana la sfarsitul anului viitor. Listarea are ca scop atragerea de capital care sa fie reinvestit in alte actiuni din piata.

RTC a mai vandut in trecut alte doua firme unor companii multinationale. Este vorba de Elicos, care acum se afla in proprietatea unei companii grecesti si firma Antalis, aflata in proprietatea unei companii multinationale din Franta.

"Am decis sa reducem operatiunile grupului la activitatea de distributie atat en-gros cat si retail, activitate cu care dorim sa ne extindem si in Bulgaria", a mai spus fondatorul RTC. Radu negociaza in prezent cu doua firme de papetarie din Bulgaria pentru o achizitie, in vederea extinderii diviziei Proffice in tara vecina. Bugetul stabilit pentru cumpararea uneia dintre companii va fi de maxim doua milioane de euro, a precizat Octavian Radu.

Divizia Mobishop a raportat anul trecut afaceri de 60 milioane euro, iar pentru anul in curs estimeaza atingerea aceluiasi nivel.

TCE Logistica a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 8,5 milioane euro, in crestere cu 30% fata de anul 2005. Pentru anul acesta, directorul TCE Logistica a estimat o cifra de afaceri de 11,5 milioane de euro, cifra care provine din cele doua segmenete ale companiei, cargo si curierat, mai precis 40% din curierat si 60% din cargo.

Divizia SistecSBSol a inregistrat in 2006 afaceri de 11,2 milioane de euro si estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de 14 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri