Rompetrol va investi aproape un miliard de dolari, timp de trei ani, pentru modernizarea capacitatilor companiei NIS din Serbia, in cazul in care va castiga cursa pentru privatizarea acesteia, a declarat presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, pentru NewsIn. "Pentru ca sistemul de productie al companiei NIS sa atinga standardele europene, este nevoie de investitii de 800-900 de milioane de dolari, in doi-trei ani. in cazul in care vom fi desemnati castigatori, vom asigura aceste finantari", a precizat Patriciu.

Potrivit acestuia, pana la finalizarea procesului de modernizare a capacitatilor detinute de NIS, produsele care nu sunt conforme cu standardele europene vor fi procesate la rafinaria Petromidia. Patriciu a spus ca, dupa formarea unui nou guvern in Serbia, privatizarea celei mai mari companii din aceasta tara NIS va fi o prioritate pentru autoritati. "Cel mai probabil, in luna mai se va relua procesul de privatizare, urmand ca acesta sa dureze intre patru si sase luni", a precizat presedintele Rompetrol.

El a mai spus ca, prin cooperarea dintre sistemele Rompetrol si NIS, se poate acoperi cu succes o piata cu 50 de milioane de consumatori. "Nu este vorba doar de Romania si Serbia, ci si de Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Kosovo, Albania si Bosnia", a explicat presedintele grupului.

Patriciu anticipeaza ca similitudinile dintre cele doua companii vor duce la castigarea cursei pentru achizitionarea NIS. "Rafinariile de la Midia si cea de la Pancevo (Serbia, n.r.) sunt situate pe Dunare. Mai mult, rafinaria de la Pancevo va putea alimenta benzinariile din vestul Romaniei", a adaugat Patriciu.

La inceputul acestui an, The Rompetrol Group NV (TRG) a inaintat autoritatilor sarbe o scrisoare in care isi exprima intentia de a participa la privatizarea companiei Naftna Industrija Srbije (NIS). Compania petroliera NIS Serbia detine rafinarii la Pancevo, Novi Sad si Belgrad.

Rompetrol se lanseaza in Franta peste o luna
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri