Producatorii de energie au fost de acord sa fie restructurati in functie de cota de piata si costurile unitare, asa cum propune consultantul PB Power, urmand ca Ministerul Economiei sa ia o decizie finala in aprilie, potrivit directorului general al Transelectrica.

"La sfarsitul saptamanii trecute, am avut o intalnire cu reprezentantii Parsons Brinkerhoff Power (PB Power, consultantul angajat de Transelectrica - n.r.) si cu cei ai producatorilor de energie. Cu aceasta ocazie s-a intocmit un raport final cu privire la propunerile consultantului pentru reorganizarea producatorilor de energie, raport in care au fost incluse si observatiile acestora. Producatorii au fost de acord cu criteriile propuse de PB Power, potrivit carora cota de piata si costurile unitare sunt criteriile de reorganizare a capacitatilor de producere a energiei", a declarat pentru NewsIn, directorul general al Transelectrica, Stelian Gal.

Potrivit acestuia, raportul va fi trimis spre avizare comitetului format la nivelul Ministerului Economiei si Comertului, care are in atributii restructurarea sistemului energetic. "Aceasta avizare va avea loc dupa Paste", a mai spus Gal. Acesta a precizat ca urmatoarea etapa a studiului intocmit de consultant va viza metodele de obtinere a costurilor minime legale in sistemul energetic si va fi finalizat in luna iunie a acestui an.

Prima parte a studiului privind restructurarea sistemului energetic romanesc a fost finalizata la mijlocul lunii februarie. Potrivit acesteia, cota de piata si costurile unitare sunt criteriile in baza carora vor fi reorganizati producatorii de energie.

Strategia energetica nationala va trebui sa tina seama de continutul variantei finale a acestui studiu, declara, la acea data, pentru NewsIn, Stelian Gal.

La inceputul lunii noiembrie a anului trecut, Transelectrica a ales firma Parsons Brinckerhoff (PB Power) pentru realizarea studiului privind restructurarea sistemului energetic romanesc. Trei companii de consultanta (MVV Consulting Anglia, Parsons Brinkerhoff Power Germania si KPMG Romania) au depus oferte pentru restructurarea sistemului energetic, din cele 11 care au cumparat caietul de sarcini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri