A apărut și a doua ofertă de energie electrică sub prețul final plafonat și chiar și sub cel al Hidroelectrica. Pentru cei cu consum mare, avantajul ar fi chiar substanțial.

Este vorba despre Nova Power & Gas, care a lansat cea mai avantajoasă ofertă de energie electrică în acest moment. Atenție, însă, este vorba despre o ofertă cu preț variabil și doar pentru clienții noi. Furnizorul face parte din grupul de companii E-INFRA, alături de Electrogrup, Direct One, Wesee și mai cunoscuta Netcity, care gestionează infrastructura subterană pentru telecomunicații a Capitalei. Contractele pot fi încheiate online AICI.

Ce preț al energiei are Nova Power & Gas

Nova vine cu un preț al energiei active de 0.254 lei/kWh, în vreme ce Hidroelectrica avea un preț de 0,28404 lei/kWh. Astfel, potrivit comparatorului ANRE, la un consum de 300 kW/lună factura ar ajunge la 217,78 lei față de 225 de lei la Hidroelectrica sau 390 de lei, prețul plafonat. Este deci o diferență substanțială în cazul clienților casnici cu consum mare.

Trebuie luat în considerare însă și faptul că prețul de furnizare este fix doar în primele 3 luni ale contractului de un an; ulterior, el devine variabil, dar, evident, nu are cum depăși plafonul, care este în vigoare până la 31 martie 2025. Oricum, legislația actuală permite schimbarea furnizorului înainte de expirarea contractului - deci teoretic clientul ar putea, după 3 luni, să treacă la o altă companie.

Nova are și o ofertă cu preț fix pentru 6 luni. Însă, în acest caz, prețul energiei active este puțin mai mare decât la Hidroelectrica – 0.3025 lei/kWh. Chiar și așa, la un consum lunar de 300 kWh factura ar fi de 235 de lei, adică cu peste 150 de lei mai puțin decât prețul plafonat. Iar economiile pot fi și de ordinul sutelor de lei pentru clienții cu facturi mari.

Nova este și primul furnizor care a venit cu o ofertă la gaze sub prețul final plafonat.

Ce preț plafonat al energiei electrice plătești în 2023?

Dacă consumul lunar de energie este cuprins între 0 și 100 kWh inclusiv, vei plăti cel mult 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus. Conform ANRE, majoritatea clienților – circa 5 milioane din totalul de 9 milioane – sunt în această situație.

Dacă consumul lunar de energie este cuprins între 100,01 și 255 kWh, o să plătești maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus; consumul de energie electrică cuprins între 255 și 300 kWh/lună se facturează la prețul de maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus. Deci dacă consumi 290 kWh într-o lună, pentru primii 255 vei plăti 0,8 lei, iar pentru restul de 35 kWh vei plăti 1,3 lei. În această situație sunt circa 2,8 milioane de clienţi casnici.

Dacă consumul de energie într-o lună depăşeşte 300 kWh, întregul consum se facturează la maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus. De acest plafon beneficiază aproximativ 800.000 de clienți casnici.

Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de aceste prețuri plafonate ale energiei electrice? Nimic. Nu trebuie depus niciun document pentru a beneficia de plafoanele de mai sus. Există însă facilități suplimentare pentru anumite categorii de persoane.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri