Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit, pana la termenul limita, opt oferte pentru lichidarea societatii Tractorul Brasov.
Cele opt societati interesate de procesul de lichidare al societatii Tractorul sunt: Siomax SPRL Tg. Jiu, Casa de Insolventa Transilvania SPRL Cluj-Napoca, Musat&Asociatii - Casa de Insolventa SPRL Bucuresti, Consultor Active SPRL Bucuresti, Maestro SPRL Constanta, Casa de Insolventa Moldova SPRL Iasi, BNP Consult SPRL Craiova, RVA Insolvency Specialists SPRL Bucuresti, potrivit NewsIn.

Ofertele finale, respectiv cele care indeplinesc criteriile de precalificare la licitatie, vor fi deschise joi, dupa analiza documentelor de precalificare. Valoarea preliminata a activelor imobilizate ale societatii Tractorul Brasov, la data de 31 decembrie 2006, este de circa 156 milioane lei, in timp ce valoarea preliminata a datoriilor totale este in jur de 793 milioane lei.

Lichidatorul va fi remunerat prin aplicarea unei cote de comision asupra valorii totale incasate din vanzarea bunurilor, din recuperarea creantelor societatii comerciale, precum si din vanzarea stocurilor, nominalizate in evidenta contabila a societatii la data preluarii patrimoniului acesteia de catre lichidator.

Uzina Tractorul si-a incetat activitatea, luni, odata cu plecarea ultimilor 1.630 de muncitori de platforma, dintr-un total de 1.924 de salariati.

Lichidarea societatii a fost decisa in sedinta AGA din 23 februarie. in aceeasi zi au fost luate si masuri sociale precum disponibilizarea intregului personal cu plata salariilor compensatorii. Astfel, angajatii care au incheiat contracte individuale de munca pe perioada nedeterminata cu cel putin un an inainte de concediere vor primi salarii compensatorii si o suma egala cu de doua ori salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea.

Totodata, daca in perioada acordarii veniturilor de completare, persoanele beneficiare se angajeaza la alte societati beneficiaza pe perioada lucrata, pana la expirarea perioadei prevazute pentru acordarea venitului de completare, de un venit lunar de completare egal cu 50% din salariul individual mediu net pe ultimele trei luni inainte de concediere, dar nu mai mult de 50% din salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea, comunicat de INS. Aceste prevederi se aplica si in cazul incadrarii la societatile de la care au fost disponibilizati, daca la data acestei incadrari societatile respective nu mai au capital majoritar de stat.

Actionarii Tractorul Brasov sunt AVAS (80,18%), SIF Transilvania (17,15%) si alti actionari (2,67%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri