Compania Oil Terminal, listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), va investi in acest an circa 100 milioane euro pentru modernizare, in scopul cresterii capacitatii de stocare cu peste 35%
"Oil Terminal va investi in acest an aproximativ 100 milioane euro, pentru modernizarea intalatiilor, relocarea unui depozit din Constanta langa depozitul din afara orasului si pentru construirea unor rezervoare mai mari in locul celor de capacitate redusa. Prin aceste investitii urmarim cresterea capacitatii de stocare cu 35%, de la 1,7 milioane tone titei la 2,3 milioane tone titei", a declarat pentru NewsIn Mircea Taiss, seful programelor de dezvoltare a companiei.
.
"Odata cu noile norme privind legislatia de mediu si de urbanism, depozitul pe care compania il detine in centrul Constantei va trebui desfiintat. Terenul pe care se afla acest depozit si care apartine Oil Terminal se intinde pe o suprafata de circa 60 de hectare. In urmatoarea perioada, odata cu dezafectarea depozitului, Oil Terminal va incerca sa valorifice acest teren, prin dezvoltarea unor proiecte imobiliare, tinand cont si de pozitia favorabila a terenului in cadrul orasului Constanta", a continuat oficialul companiei.

Oil Terminal SA Constanta ocupã o pozitie strategicã in zona Mãrii Negre, fiind cel mai mare operator pe mare, specializat in vehicularea titeiului, produselor petroliere si petrochimice lichide. Compania reprezintã unul dintre cele mai mari terminale din sud-estul Europei. Compania avea la sfarsitul anului trecut o capacitate de stocare de 1,7 milioane tone titei si o capacitate de vehiculare de 24 milioane tone titei pe an.

Oil Terminal a incheiat anul 2006 cu un profit net de 1,56 milioane lei, de aproape patru ori mai mic decat in anul anterior, cand rezultatul net a fost de 6,06 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei a fost anul trecut de 121,5 milioane lei, cu 5% mai mica decat in anul anterior, cand operatorul a obtinut o cifra de afaceri de 128 milioane lei.

Actiunile Oil Terminal sunt cotate in categoria a II-a la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul OIL. Actiunile companiei au inchis sedinta din 4 mai la cotatia de 0,4350 lei, ceea ce da o capitalizare companiei de peste 253,36 milioane lei.

Compania are un capital social de 58,24 milioane lei. Actionarul majoritar al Oil Constanta este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cu 59,62%, in vreme ce Fondul Proprietatea controleaza 10% din pachetul total de actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri