Compania Oil Terminal Constanta, listata pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), va face parte din consortiul statelor participante la realizarea oleoductului paneuropean Constanta-Trieste, a declarat pentru NewsIn, Mircea Taiss, seful programelor de dezvoltare a companiei.

"Pe 3-4 iulie, se vor intalni la sediul Oil Terminal din Constanta reprezentantii celor cinci state, participante la realizarea oleoductului paneuropean Constanta-Trieste, pentru a intocmi si semna actul constitutiv al companiei care va administra acest proiect", a declarat vineri pentru NewsIn Mircea Taiss, seful programelor de dezvoltare a Oil Terminal. "Constanta fiind punct de plecare, Oil Terminal a fost aleasa pentru a face parte din acest proiect", a continuat Mircea Taiss.

"Scopul proiectului este de a ocoli stramtoarea Bosfor, prin care ar fi fost o influenta a Turciei, tara din afara Uniunii Europene, si aprovizionarea tarilor membre UE cu titei nerusesc, in special din Kazahstan si Azerbaidjan", a mai spus Taiss.

Costurile acestui proiect sunt prevazute la aproximativ 3,5 miliarde euro. Lungimea totala a oleoductului este de circa 1.350 kilometri, din care 650 kilometri sunt pe teritoriul Romaniei. "Conducta Constanta-Pitesti exista deja, urmand a se construi restul si moderniza actuala magistrala", a relatat seful de dezvoltare al Oil Terminal. Oleoductul Constanta-Trieste va face legatura cu oleoductul Transalpina, de la Trieste spre nordul Germaniei (Hamburg). Conducta paneuropeana va traversa Romania, Serbia, Croatia, Slovenia si Italia.

Compania Oil Terminal opereaza cel mai mare terminal de titei din sud estul Europei. Oil Terminal a incheiat anul 2006 cu un profit net de 1,56 milioane lei, desi profitul net preliminat a fost anuntat la 2,28 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei in 2006 a fost de 121,5 milioane lei, cu 5% mai mica decat in anul anterior, cand operatorul a obtinut o cifra de afaceri de 128 milioane lei.

Actiunile Oil Terminal sunt cotate in categoria a II-a la Bursa de Valori Bucuresti. Actiunile companiei au inchis sedinta din 4 mai la cotatia de 0,4350 lei, ceea ce da o capitalizare companiei de peste 253,36 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri