Darian, unul dintre liderii pietei evaluare din Romania, a fost desemnat castigatorul licitatiei organizate de Agentia pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pentru evaluarea Automobile Craiova in cadrul procesului de privatizare.
„Procesul de evaluare va fi complex, el presupunand evaluarea pachetului majoritar de actiuni detinut de AVAS la Automobile Craiova SA, care include practic si participatiile statului in cadrul companiilor Daewoo Automobile Romania si Mecatim Timisoara”, a declarat Adrian Crivii, Directorul General al companiei Darian.

Patru companii de evaluare au achizitionat caietul de sarcini, iar doua dintre acestea au depus si documentatia pentru licitatie pe data de 22 mai 2007.

„In evaluarea ofertelor depuse, ponderea ofertei tehnice a fost de 75%, in timp ce oferta financiara a cantarit 25%” a mai precizat Crivii.

Contractul dintre AVAS si compania de evaluare Darian va fi semnat dupa expirarea termenului de 5 zile de depunere a eventualelor contestatii si dupa solutionarea acestora. Procesul propriu-zis de evaluare este preconizat sa dureze circa 30 de zile.

Cu o cifra de afaceri de peste 2 milioane de euro in 2006, dubla fata de cea inregistrata in 2005, Darian este cea mai mare companie specializata in evaluare din Romania, cu o cota de piata estimata la peste 20%.

Compania detine in momentul de fata un total de 17 birouri teritoriale in cele mai importante orase ale tarii, fiind singura companie de profil cu acoperire nationala.

Anul trecut, Darian a incheiat peste 12.000 de contracte de evaluare, atat pe segmentul imobiliar de retail, cat si pe segmentul evaluarii de afaceri. Printre clientii sai din acest al doilea segment se numara Electrocentrale, Terapia, Antibiotice Iasi, Aeroportul Henri Coanda sau SSIF Broker.

Compania de evaluare Darian este prezenta pe piata din 1990, fiind singurul jucator major de pe piata care desfasoara o gama completa de evaluari, de la cele de societati, proprietati imobiliare, masini, echipamente si bunuri mobile, pana la evaluari si proiecte pentru fuziuni si divizari, operatiuni pe piata de capital, evaluari in vederea lichidarii si evaluari pentru raportari financiare si fiscalitate. Darian este membru asociat al ANEVAR din 1994, facand parte si din reteaua europeana de experti European Expert Alliance (EEA).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri