Altex, retailerul numarul unu de produse electronice, electrocasnice, IT&C si multimedia, a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de peste 50 milioane euro, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada din 2006, ca efect al schimbarilor in structura organizationala, au declarat reprezentantii companiei.
Astfel, Altex a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de 56 de milioane de euro (183,4 mil lei).

"In primul trimestru al anului 2007 cifra de afaceri Altex a crescut cu 13 % fata de cifra de afaceri inregistrata in primul trimestru din 2006. Anul 2007 se anunta un an pozitiv. Asa cum previzionam, in 2007 am inceput sa vedem rezultatul procesului de reengineering derulat in 2006", a declarat, citat de NewsIn, Dan Ostahie, presedintele Altex.

Grupul Altex a inregistrat anul trecut diminuari atat pentru cifra de afaceri, cat si pentru profit. Cifra de afaceri s-a diminuat fata de 2005, cu 20% pana la 220 milioane euro. Pentru 2007, Altex si-a propus consolidarea cotei de piata si atingerea unei cifre de afaceri cel putin egala cu cea din 2005.

Vanzarile de anul trecut au fost sub asteptari, avand in vedere ca presedintele companiei Altex, Dan Ostahie, estimase atingerea unor rezultate asemanatoare cu cele din 2005, cand cifra de afaceri a fost de 275 milioane de euro, cu un profit net de 7,5 milioane de euro.

De asemenea, Altex intentioneaza sa obtina anul acesta 10% din piata de televizoare cu plasma si LCD, prin vanzarea a cel mult 18.000 de unitati marca Myria. Produsele marca Myria (gama de calculatoare desktop, sisteme portabile si accesorii) au fost relansate in cadrul targului international de tehnologie a informatiei (CERF), de catre CES, membra a grupului Altex.

Grupul Altex este operator al retelelor Altex si Media Galaxy. Reteaua Media Galaxy cuprinde 14 centre comerciale a caror suprafata totala depaseste 35.000 de metri patrati. Societatea a fost infiintata in 1992 cu capital integral privat romanesc.

Din decembrie 2006, actiunile Altex au fost preluate de compania olandeza Bomenveld BV, care a devenit asociatul principal, cu 99%, restul apartinand omului de afaceri Dan Ostahie. Holdingul Bomenveld BV face parte, impreuna cu firma de credite Credex si societatea Altex Impex, din grupul DO, controlat de Dan Ostahie impreuna cu sotia sa, Marilena Ostahie.

Grupul Altex a demarat de curand un proiect de vanzare online a produselor electrocasnice, electronice si IT&C care va fi pus in aplicare la sfarsitul lunii iunie.

"Este un proiect important al nostru pentru anul acesta. Este o noutate. Vanzarile online reprezinta un domeniu care creste, avem un proiect la care lucram de mai bine de cateva luni si probabil ca la finele lunii iunie va fi gata", a declarat Dan Ostahie.

In ceea ce priveste piata electrocasnicelor din Romania nu va fi o crestere semnificativa anul acesta, ci va fi mai degraba o perioada in care piata va incerca sa digere ceea ce s-a petrecut in ultimii ani, sa acomodeze noile preturi cu mentalitatea consumatorului si nu va aparea o crestere a consumului, este de parere Ostahie. "O crestere reala se va vedea in anii 2008-2009. Anul acesta ne asteptam sa fie o mica crestere fata de 2006, cu circa 5 pana la 10%, dar in 2008-2009 va fi o crestere mult mai importanta", a adaugat presedintele Altex.

In legatura cu posibilitatea de a vinde o parte din afacere Dan Ostahie a declarat ca nu exclude aceasta varianta, insa, ea nu reprezinta o prioritate. "Prioritatea noastra a reprezentat conducerea companiei, operarea ei in conditii de control a costurilor si profitabilitate. Suntem foarte interesati de modul in care ne dezvoltam pe piata romaneasca si cu certitudine, daca ne vom face treaba bine, atunci, nu am nici un dubiu ca nu vor exista investitori interesati sau companii mai mari din sector, interesate sa dezvolte o colaborare cu noi", a precizat Ostahie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri