Lafarge Arcom Gips, subsidiara a grupului francez Lafarge a investit 17 milioane euro intr-o o noua linie de productie de placi gips-carton, la fabrica din Bucuresti
Lafarge Arcom Gips, subsidiara a grupului frabcez Lafarge a lansat joi o noua linie de productie cu o capacitate totala de 15 milioane metri patrati de placa de gips-carton pe an. Aceasta extindere a foste realizata in vederea triplarii capacitatii fabricii si a cresterii perfrmantei sale totale in termeni de eficienta a costurilor, energiei si a productivitatii.

"Inaugurarea marcheaza succesul eforturilor sustinute, incepute in anul 2005 de echipa Lafarge Atcom Gips pentru a raspunde nevoilor de consum in continua crestere ale pietei din Romania. Din experienta acumulata de Lafarge prin divizia Gips, in cele 25 de tari unde este prezenta, apreciem ca la mijlocul anului 2008 fabrica va functiona la capacitatea maxima de productie. Acest lucru ne va permite apoi sa livram si pe pietele tarilor invecinate, Bulgaria si Republica Moldova", a declarat directorul general Lafarge Arcom Gips, Sebastian Popescu.

Investitia a fost realizata in trei etape, in prima a fost deschisa o cariera de gips la Nucsoara, a doua etapa a constat in construirea unei noi linii de calcinare, iar in ultima etapa a fost extinsa linia propriu-zisa de fabricatie.

Societatea Lafarge Arcom Gips a rezultat in urma asocierii dintre Grupul Lafarge Divizia Gips si societatea romaneasca de constructii Arcom S.A. in primul semestru al anului 2003, Arcom a vandut partenerului sau 40% din actiunile detinute, astfel incat - in acest moment - Lafarge Gips si-a majorat participatia in capitalul societatii la 90%.

Grupul Lafarge este prezent din 1997 pe piata romaneasca unde activeaza in prezent cu trei divizii. Lafarge Romcim S.A produce si comercializeaza cimenturi, lianti si filer calcar. Lafarge Arcom Gips S.A. - produce si comercializeaza ipsos, sisteme si accesorii pentru gips - carton si Lafarge Agregate Betoane SA.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri