Companiei Rosia Montana Gold Corporation i-a fost suspendat certificatul de urbanism eliberat de Consiliul Judetean Alba dupa ce Tribunalul Cluj a admis vineri cererea Centrului Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu, informeaza NewsIn.
Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu a formulat cererea de suspendare pentru continuarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, iar suspendarea este valabila pana la solutionarea irevocabila a cauzei in contencios administrativ.

In aprilie 2006, Ministerul Mediului a anuntat imposibilitatea continuarii procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul Rosia Montana intrucat certificatul de urbanism nr.68/2004 a fost suspendat in 15 iunie 2005 de catre Tribunalul Alba la cererea ONG-ului Alburnus Maior. Ca urmare a anuntului ministerului, compania Rosia Montana Gold Corporation a formulat o cerere pentru un nou certificat de urbanism catre Consiliul Judetean Alba care i-a emis certificatul cu nr. 78/2006. Aceasta actiune a declansat o reactie vehementa din partea societatii civile care a sustinut ca nu se poate emite un nou certificat pe perioada suspendarii celui initial.

Decizia din 20 iulie 2007 a Tribunalului Cluj are efecte imediate, suspendand in consecinta si toate procedurile de autorizare care au la baza acest act, inclusiv procedura EIM si Modificarea Planului de Urbanism Zonal pentru Zona de Dezvoltare Industriala Rosia Montana Gold Corporation. In urmatoarele zile, Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu va notifica decizia tribunalului catre toate autoritatile si factorii implicati pentru a asigura respectarea acestei decizii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri