Piata panourilor sandwich din Romania va depasi 150 milioane euro anul acesta, in crestere cu 13% fata de anul precedent, productia locala pe acest segment situandu-se si ea pe un trend ascendent, se arata intr-un studiu realizat de Neomar Consulting.
Valoarea totala a panourilor sandwich vandute in Romania va trece de 150 milioane euro anul acesta si se estimeaza o usoara scadere a importurilor pentru acest tip de produse. Anul trecut, 77% dintre panourile sandwich comercializate in Romania au provenit din import.

Principalele tari din care s-au importat panouri sandwich au fost Italia, Grecia si Ungaria. In 2006 s-au importat panouri termoizolante tip sandwich in valoare de 86 milioane euro, dintre acestea 36 de milioane euro provenind din Italia. Importurile din Grecia si Ungaria s-au cifrat la cate 13 milioane euro pentru fiecare.

Neomar Consulting estimeaza ca anul precedent, in Romania, au fost construite hale industriale si alte constructii din panouri sandwich avand o suprafata totala cumulata de 3,5 milioane metri patrati. Luand in calcul destinatia de utilizare a panourilor, 55% dintre acestea au fost panouri pentru pereti si 45% panouri pentru acoperisuri.

Neomar Consulting este o companie de consultanta de marketing, infiintata in 2004, specializata in cercetarea pietei de materiale de constructii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri