Rafinaria Vega, membra a grupului Rompetrol, a inceput de ieri productia unui bitum rutier cu calitati imbunatatite care permite cresterea capacitatilor de rezistenta si a duratei de viata a drumurilor
Rafinaria Vega din Ploiesti va obtine, in 2007, o cifra de afaceri cu 50% mai mare fata de anul 2006, adica de 183 de milioane de dolari, in valoare bruta, fata de 121,6 milioane, indicatorul de anul trecut, a declarat directorul general al companiei, Marcel Pavel.

Rafinaria Vega face parte din Entitatea de Afaceri Rafinare si Petrochimie a grupului Rompetrol, alaturi de Rafinaria Petromidia si Rompetrol Petrochemicals.

Reprezentantii rafinariei au inaugurat o instalatie de bitum rutier modificat cu polimeri, care a necesitat o investitie de peste sapte milioane de dolari, aparatura fiind importata din S.U.A, Italia si Germania. Primele cercetari pentru aceasta instalatie au inceput in anul 2004, iar studiul de fezabilitate a fost realizat in 2005.

"Devenim astfel primul producator de bitum rutier modificat cu polimeri din Romania, iar instalatia inaugurata azi (n.r. luni), are o capacitate de 60.000 de tone pe an. Capacitatea instalatiei ne va permite sa acoperim o cota de peste 50% din consumul national actual", a precizat Pavel.

In prezent, acest tip de bitum poate fi cumparat doar din import si va fi livrat deocamdata doar pe piata interna. Potrivit oficialului Rafinariei Vega, utilizarea bitumului modificat va creste cu 85% rezistenta la deformari permanente, cu 75% stabilitatea la temperaturi ridicate, cu 40% rezistenta la temperaturi joase, cu 30% la uzura si cu 35% la nivelul de impermeabilitate.

De asemenea, materialul creste durata de viata a drumului cu pana la 50% si contribuie la reducerea zgomotului in trafic cu 20%. Astfel, scad la jumatate costurile legate de mentenanta drumului, potrivit lui Pavel. El a aratat ca, in timp ce bitumul normal costa in jur de 410 dolari pe tona, cel modificat va fi cu 100 de dolari mai scump."Speram ca in acest an sa vindem circa 10.000 de tone din acest produs", a explicat oficialul Vega.

Directorul general al Rafinariei Vega a adaugat ca vor continua investitiile pentru obtinerea bitumurilor modificate superioare, cum sunt chiturile, masticurile sau hidroizolatiile pentru care se vor cheltui aproximativ 2,3 milioane de dolari."Industria constructiilor de drumuri este in plina dezvoltare si estimam ca aceasta piata va creste mult in urmatorii 10-15 ani", a spus Pavel.

Rafinaria Vega Ploiesti produce circa 30 -40 de produse speciale, precum solventi si combustibili de incalzire ecologici si are o capacitate de 300.000 de tone pe an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri