Consiliul Concurentei de la Bucuresti nu are nicio atributie de a analiza tranzactia dintre KazMunaiGaz si Rompetrol, dar va transmite autoritatii pentru competitie a Comisiei Europene informatii despre The Rompetrol Group, la cerere, a declarat, citat de NewsIn presedintele Consiliului, Alexe Gavrila.
"Noi, in Romania, nu avem nicio atributie de a analiza tranzactia, pentru ca este nevoie ca firma cumparatoare sa deruleze afaceri de minimum patru milioane de euro in tara, ceea ce nu este cazul, din cate stiu eu", a spus Gavrila.

Presedintele Consiliului Concurentei a adaugat insa ca noul proprietar al Rompetrol trebui sa isi faca o analiza pe care sa o prezinte la Bruxelles, in cazul in care KazMunaiGaz desfasoara activitati in spatiul Uniunii Europene "dar si pentru acest lucru trebuie indeplinite anumite conditii".

Gavrila a precizat ca in cazul in care Directoratul pentru Competitie al Comisiei Europene va solicita informatii referitoare la The Rompetrol Group, Consiliul Concurentei de la Bucuresti va colabora cu autoritatile europene.

Compania KazMunaiGaz care a preluat 75% din actiunile Rompetrol trebuie ca in 30 de zile sa faca o notificare de concentrare economica pe care sa o prezinte Directoratului pentru Competitie din cadrul Comisiei Europene, a precizat Alexe Gavrila.

Presedintele grupului, Dinu Patriciu a anuntat luni ca societatea KazMunaiGaz din Kazahstan a semnat cu Rompetrol Holding Olanda un contract de preluare pentru 75% din actiunile The Romeptrol Group NV, a carei valoare de piata a fost calculata la 3,616 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri