Compania Tip Top va investi anul viitor pana la 3,2 milioane de euro in extinderea retelei de cofetarii din tara, tinta fiind atingerea unui numar de 35 de magazine pe piata din Bucuresti si de 10-12 magazine in restul tarii, au declarat, potrivit NewsIn, reprezentantii companiei.
"Conform planului de dezvoltare pentru anul 2008, dorim sa ajungem la un numar de 35 magazine in Bucuresti si 10-12 unitati in judetele limitrofe sau apropiate Bucurestiului. De asemenea vom initia un program de franciza sub brand-ul Tip Top, investitiile necesare numai pentru deschiderea noilor unitati proprii, fiind estimate la aproximativ 2,7-3,2 mililoane de euro", au declarat reprezentantii Tip Top.

Referitor la planul de extindere in afara Capitalei, reprezentantii companiei au declarat ca zona geografica de extindere este dictata doar de raportul dintre distanta si timpul de livrare, dar si de gradul de perisabilitate al produselor. In prezent, Tip Top detine 18 magazine in Bucuresti si doua magazine in Targoviste si Pitesti. Investitia medie pentru o unitate este cifrata in functie de locatie si suprafata la 80.000-120.000 euro, suprafata de vanzare per magazin este de 30-60 metri patrati, iar suprafata totala a unui magazin este cuprinsa intre 100-350 metri patrati

Tip Top va inaugura la inceputul lunii aprilie 2008 noua sa fabrica din Bucuresti pentru care anunta in vara investitii de circa opt milioane de euro. Fabrica va fi una dintre cele mai mari de acest fel din Europa, iar investitiile aferente au fost suplimentate la 12,8 milioane de euro pentru dotarea acesteia cu tehnologie de varf in productia de cofetarie-patiserie si semipreparate-semicongelate.

In prezent, compania Tip Top detine si o fabrica de biscuiti al carei cost, in urma retehnologizarii si automatizarii a ajuns la 4,6 mililioane de euro. Aceasta unitate produce biscuiti vrac si biscuitii ambalati marca Conty. "Pe piata interna, cele doua game de biscuiti au o cota de piata in crestere, iar pe piata externa, cu brand-ul Conty suntem prezenti cu rezultate foarte bune in Ungaria, Bulgaria, Croatia, Cehia, Slovenia, Slovacia" au adaugat reprezentantii Tip Top. Acestia estimeaza pentru anul 2007 o cifra de afaceri de 25-27 milioane de euro, reprezentand o crestere de aproximativ 23% fata de anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri