Compania de investitii GED a incheiat, prin fondul GED Eastern Fund II, cea de a cincea tranzactie din Romania prin investitia in agentia de turism Happy Tour. Aceasta mutare reprezinta totodata si prima participatie a unui fond de investitii la o agentie de turism autohtona.
"Fondul de investitii GED a pariat pe acest sector datorita cresterii explozive din ultimii ani. In acest moment, cresterea economiei romanesti atrage in tara multe companii multinationale in paralel cu dezvoltarea companiilor nationale. Toate aceste companii se confrunta tot mai mult cu necesitatea gestionarii cerintelor de turism, din ce in ce mai sofisticate", a declarat, Robert Luke, director general GED.

Happy Tour este, din punct de vedere al cifrei de afaceri, cea mai mare agentie de turism din Romania.

“Negocierile au demarat in cursul lunii mai iar aprobarea Consiliului Concurentei a fost obtinuta in luna decembrie 2007”, a declarat, pentru Wall-Street, Robert Luke.

"GED va sustine accelerarea planului de dezvoltare a companiei fondata de noi acum mai bine de 10 ani, in acest sector care devine din ce in ce mai competitiv, atat la nivel national, cat si la nivel international. In acest scop, GED va intari echipa de conducere a companiei si va integra in Consiliul de Administratie experti in domeniu", a declarat Nicolae Demetriade, director general Happy Tour.

Happy Tour estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de peste 45 milioane euro.

“Am avut mai multe fonduri de investitii si parteneri interesati, mai exact patru, dar am ales GED Eastern fund II pentru ca ni s-a parut cea mai corecta si abordabila oferta”, a declarat, pentru Wall-Street, Nicolae Dimetriade.

Turismul in Romania a devenit o piata interna atractiva ca si destinatie, sustine Dimetriade, ceea ce explica interesul investitorilor pe aceasta zona, in crestere cu 20% pentru urmatorul an, estimeaza acesta.

“Probabil ca cei care nu au reusit acum cu noi, vor fi interesati sa discute cu alte agentii de turism. Sigur vor mai aparea si alte investitii in turism. Romania va fi una din destinatiile viitoare”, incheie directorul Happy Tour.

Fondul de investitii spaniol GED Eastern Fund II, cu resurse in valoare de 150 milioane de euro, a fost infiintat in aprilie 2005 si are deja patru participatii in Romania, la companiile Rosegur (fostul Dragon Star Guard), Romanian Real Estate Partners, un joint venture cu Warburg Pincus, la Dasimpex Khan si la compania de produse lactate Fama.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri