Sefii companiilor internationale prezente pe piata romaneasca au mai putina incredere, comparativ cu 2007, ca situatia lor financiara se va imbunatati, in primul trimestru din acest an, si pun sub semnul intrebarii viitorul activitatilor proprii, potrivit unui barometru realizat de KPMG.
Astfel, doar 40% dintre companiile straine se asteapta, pentru perioada ianuarie - martie, la imbunatatirea situatiei lor financiare, procent in scadere fata de nivelul de 55% din ultimul trimestru al anului trecut.

Perspectiva pesimista este valabila si in cazul activitatii economice a societatilor straine, reprezentantii a circa 40% dintre cele 100 de companii intervievate, fata de 65% in trimestrul patru din 2007, prognozand cresterea veniturilor in primul trimestru din acest an.

Investitiile sunt facute cu prudenta, la un an de la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, conform firmei de consultanta, procentul celor care estimeaza o tendinta de imbunatatire fiind constant, de circa 45%, comparativ cu prognozele facute pentru perioada octombrie - decembrie de anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri