Piata romaneasca de electrocasnice mari a inregistrat anul trecut un volum de 1,3 milioane unitati si o valoare totala de peste 350 milioane euro, iar pentru 2008 se estimeaza o crestere cu 10-15%, potrivit reprezentantilor Indesit Company.
Indesit Company, al doilea jucator pe piata producatorilor de electrocasnice la nivel local, a inregistrat in 2007 o crestere cu 25% a volumului de vanzari, fata de anul anterior. Pentru 2008, reprezentantii Indestit Company Romania estimeaza o crestere a pietei locale de electrocasnice mari (frigidere, aragaze, masini de spalat etc) cu 10-15%.

"Evolutia Indesit Company de anul trecut s-a reflectat atat in rezultatele companiei precum si in cresterea cotei de piata in Romania cu doua procente. In 2008 ne propunem sa mentinem cel putin acelasi ritm de crestere. Avand in vedere inceputul acestui an, ne propunem sa performam in 2008 mai bine decat piata", a declarat directorul de marketing Indesit Company Romania, Rodica Stere.

Conform Indesit Company, in 2007 cele mai mari vanzari de electrocasnice albe au fost realizate in ultimele doua luni ale anului 2007, acestea fiind in crestere cu peste 30% fata de aceeasi perioada a anului 2006. Anual, cumulat, piata locala de electrocasnice a inregistrat o crestere cu peste 18% comparativ cu 2006.

Indesit Company a raport anul trecut vanzari de 3,438 miliarde de euro, in crestere cu 5,8% fata de valoarea inregistrata in 2006 si un profit net de 105 milioane euro, cu 38% mai mult fata de valoarea inregistrata in 2006. Dividendele propuse pentru anul 2007 au avut valoarea de 0,509 euro pentru o actiune ordinara, acestea fiind acordate actionarilor in proportie de 50%.

Compania Indesit este producatorul de electrocasnice numarul doi din Europa si cinci la nivel mondial. Infiintata in 1975 de actualul presedinte Vittorio Merloni si listata la bursa din Milano din 1987, compania a avut vanzari de peste trei miliarde de euro in 2006, vanzand peste 15 milioane de aparate electrocasnice. Indesit, Hotpoint-Ariston si Scholtès sunt principalele marci ale companiei. Indesit Company isi desfasoara activitatea in 18 puncte de lucru si 22 de filiale comerciale din toata lumea, avand peste 17.000 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri