Oil Terminal Constanta, companie in care statul este actionar majoritar, mizeaza in acest an pe un profit net de 9,46 milioane lei, cu 27% mai mare ca anul trecut, si pe o crestere a veniturilor cu 15%, potrivit comunicatului transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Oil Terminal a obtinut anul trecut un profit net de 7,43 milioane lei (2,05 milioane euro), potrivit informatiilor financiare preliminate anuntate de companie pentru 2007.

Actionarii companiei au aprobat, in adunarea generala din 3 aprilie, bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul curent.

Astfel, compania mizeaza pe venituri de 148,1 milioane lei, cu 15% mai mari fata de incasarile totale obtinute anul trecut, de 128,48 milioane lei (35,58 milioane euro).

De asemenea, Oil Terminal prevede in acest an o majorare a cheltuielilor in acelasi ritm cu veniturile - 15% - pana la 136,94 milioane lei, dupa ce in 2007 compania a inregistrat costuri totale de 119,08 milioane lei (32,98 milioane euro).

Compania este un important operator, specializat in distributia titeiului, produselor petroliere si petrochimice lichide.

Oil Terminal are un capital social de 58,24 milioane lei (15,7 milioane euro), divizat in 582,4 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 0,10 lei.

In prezent, actionarul majoritar al companiei este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), cu o detinere de 59,62% din actiuni. Fondul de investitii Broadhurst Investments controleaza 7,61%, iar Fondul Proprietatea are 10% din actiuni.

Titlurile Oil Terminal se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul OIL. Actiunile au inchis sedinta din 2 aprilie la cotatia de 0,65 lei, ceea ce confera companiei o capitalizare de 378,58 milioane lei (102,04 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri