Consiliul Concurentei (CC) a declansat o investigatie pe piata medicamentelor antibacteriene pentru uz sistemic pentru posibila incalcare a legii Concurentei de catre societatea Antibiotice Iasi si distribuitorii acesteia.
Potrivit datelor CC, investigatia a fost declansata in urma unei plangeri, iar inspectorii autoritatii au efectuat inspectii inopinate la o serie de societati active pe aceasta piata. Documentele ridicate in urma inspectiilor se afla in analiza Consiliului.

”Sectorul farmaceutic face parte din lista sectoarelor esentiale asupra carora se concentreaza activitatea Consiliului Concurentei. Ca urmare a investigatiilor efectuate pe piata insulinei si pe piata produselor pentru dializa, Consiliul Concurentei a sanctionat mai multe companii care activeaza in acest domeniu pentru incalcarea prevederilor Legii concurentei. Regulile de concurenta trebuie respectate de catre toti agentii economici, indiferent de domeniul in care acestia activeaza”, a declarat presedintele CC, Gheorghe Oprescu.

La inceputul lunii martie, Consiliul Concurentei a amendat cu aproximativ 83,7 milioane lei, circa 22,6 milioane euro, companiile Eli Lilly Export Elvetia, A&A Medical, Relad Pharma si Mediplus Exim pentru practici anticoncurentiale. Ulterior, Autoritatea pentru Concurenta a amendat cu peste 5,9 milioane lei trei companii, Fresenius Medical Care Romania , Alsifcom Intermed si Opremi Medfarm, care ofera produse si servicii de dializa.

Legea Concurentei interzice orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici, care au ca obiect sau au ca efect restrangerea, impiedicarea ori denaturarea concurentei pe piata romaneasca sau pe o parte a acesteia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri