Romsilva a obtinut, datorita sistemului de rezervare on-line a cabanelor, circa 100.000 de euro in doar trei saptamani, pana in prezent fiind incheiate contracte cu 28 de agentii de turism, pentru 60 de cabane din cele 205 administrate, a declarat Cristian Apostol, directorul Romsilva, citat de NewsIn.
"De la 1 mai, cand a devenit functional sistemul de rezervare on-line, incasarile din silvoturism au ajuns la circa 100.000 de euro, fata de 250.000 de euro realizate anul trecut doar din silvoturism. In prezent, din cele 205 de cabane administrate de Romsilva, doar 60 sunt implicate in acest sistem, dar exista intentia de a mai introduce alte 10 cabane, pana la sfarsitul anului", a declarat, vineri, pentru NewsIn, director Directia Strategii, Marketing si Cooperare Internationala din cadrul Romsilva, Cristian Apostol.

Acesta a precizat ca Romsilva a incheiat contracte cu 28 de agentii de turism, comisionul perceput de pentru inchirierea cabanelor fiind de 15 %.

"Cabanele pot fi rezervate fie prin intermediul agentiilor de turism, fie la nivelul directiilor silvice. Veniturile din aceste trei saptamani de cand s-a lansat sistemul online au fost realizate fie prin agentii, fie prin directii silvice, dar este clar ca sistemul on-line a contribuit la cresterea incasarilor. Din aceste venituri, Romsilva plateste si comision agentiilor de turism, dar nu avem deoacamdata aceste date", a spus Apostol.

Potrivit acestuia, pretul mediu pentru o camera in cabanele Romsilva este de 100 de lei, iar cele mai solicitate cabane sunt cele din zona Harghita. De asemenea, Aposol a mentionat ca Romsilva intentioneaza sa realizeze noi investitii pentru dezvoltarea silvoturismului.

"Exista cateva proiecte, cum ar fi modernizarea cabanei de la Sfantul Gheorghe sau construirea unui hotel la Eforie Sud. Romsilva detine la Eforie Sud un teren de circa 11.000 de metri patrati si exista intentia de a contrui un hotel care sa intre, ulterior, in circuitul turistic. Nu am evaluat inca valoarea investitiilor, dar probabil proiectul va demara anul viitor", a precizat Apostol.

Regia Nationala a Padurilor Romsilva estimeaza sa realizeze anul acesta un profit brut de 82 milioane lei, in crestere fata de cel de 79,7 milioane lei obtinut in 2007 si o cifra de afaceri de 1,1 miliarde lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri