Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Constanta, ca se va intalni, luni, cu reprezentantii Petrom pentru a discuta pe tema distribuirii rovinietelor si a afirmat ca, in cazul in care compania nu isi respecta contractul, aceasta ar putea fi data in judecata de catre minister.
“Prima masura este o chemare la ordin. Luni vom avea o discutie cu reprezentantii Petrom, iar, in cazul in care nu vor reveni la termenii contractuali, va marturisec ca voi merge pana la a da in judecata Petrom si a solicita recuperarea potentialului prejudiciu provocat de nerespectarea contractului si nedistribuirea rovinietelor. Se poate face foarte simplu un calcul care este numarul de roviniete care puteau fi vandute si nu au fost vandute din cauza retelei si ne putem indrepta impotriva Petrom pentru recuperarea prejudiciului. Nu e vorba de banii mei sau ai directorilor, ci de bani pentri intretinerea, reabilitarea, modernizarea si reparatii capitale pentru reteaua de drumuri publice", a afirmat Orban, citat de NewsIn.

Ministerul Transporturilor sustine ca Petrom, spre deosebire de celelalte companii cu care a fost semnat un contract in februarie 2007 pentru distribuirea de rovignete, a solicitat majorarea comisionului la vanzare cu 2,2%, cerere care a fost refuzata. “Nu am acceptat majorarea si am inceput sa primim semnale din ce in ce mai frecvente de la conducatori de autoturisme, mai putin de camioane, care au spus ca nu gasesc roviniete in benzinariile Petrom”, a afirmat Orban. El a mai spus ca, in urma cu doua zile, a dispus controale in punctele care trebuie sa distribuie rovignetele si au fost constatate mai multe situatii, toate la benzinariile Petrom.

“Reprezentanti ai companiei s-au dus ca simpli soferi si au cerut rovignete. Li s-a spus ca nu sunt, iar cand s-au legitimat, s-au gasit rovignete in magazii”, a mai spus Orban.

Si CNADNR a anuntat, joi, ca ar putea da in judecata Petrom deoarece face stocuri de roviniete in centrala si nu le distribuie la benzinariile din tara, pentru ca doreste majorarea comisionului. "Am descoperit la Petrom Tandarei ca dupa epuizarea stocului de roviniete benzinaria nu a mai facut comanda catre centru. Mai mult, angajatii benzinariilor au declarat ca au comandat peste 800.000 de roviniete si nu au primit nici o unitate" a declarat pentru agentia NewsIn directorul de comunicare al companiei, Stefan Szobotka. Acesta a adaugat ca reprezentantii Petrom au incercat renegocierea comisionului pentru vanzarea de roviniete si au cerut CNADNR majorarea cu 2% a acestui comision, care in prezent este de 2%.

La randul sa, Petrom sustine ca nu a cerut niciodata renegocierea comisionului privind vanzarea rovinietelor. Potrivit Petrom, contractul privind vanzarea rovinietelor este valabil de anul trecut si compania nu a cerut in niciun moment renegocierea comisionului si toate crizele de roviniete in decursul timpului sunt cauzate de aprovizionarea defectuoasa de catre CNADNR. "Contractul este valabil de anul trecut, nu se renegociaza, este in curs de semnare un act aditional, dar care nu are nimic de-a face cu renegocierea comisionului. Petrom nu a cerut in niciun moment renegocierea procentului. Petrom stabileste centralizat cantitatile de distribuit in statii in functie de istoricul de vanzari al fiecarei statii in parte si in functie de cantitatile de roviniete puse la dispozitie de catre CNADNR SA. Stocurile mici repartizate sunt consecinta directa a neonorarii comenzilor de catre CNADNR SA", anunta Petrom intr-un comunicat de presa emis joi, ca reactie la acuzatiile ministrului Ludovic Orban la adresa companiei privind rovinietele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri