Bombardier Transportation intentioneaza sa semneze, pana la finele anului, un acord cu unul din producatorii autohtoni pentru dezvoltarea unor proiecte de material rulant in Romania, a declarat vicepresedintele pe Europa de Sud Est si Romania, Jean Berge, citat de Newsin.
"Am putea avea pana la sfarsitul anului un contract cu unul din producatorii romani pentru material rulant", a spus Jean Berge.

Berge a subliniat ca exista un potential puternic in Romania si spera sa livreze in urmatorii cinci-zece ani, in Bucuresti, Timisoara, Arad si Iasi intre 200-300 de tramvaie.

Bombardier a livrat din 2000 pana in prima parte a anului curent un numar de 264 vagoane de metrou in valoare de aproape 400 milioane euro, inclusiv contractele de semnalizari pentru magistralele 1, 2 si 3. Asamblarea trenurilor de metrou a fost realizata la fabrica din Craiova impreuna cu partenerul roman Eletroputere.

"Vedem ca in Romania exista un potential mare de piata si am putea livra intre 100 si 200 rame electrice si trenuri hibride, dar depinde de finantarie pentru aceste proicte. Un tren hibrid costa intre cinci-sase milioane de euro" a declarat vicepresedintele Bombardier Transportation.

Trenurile produse de compania Bombardier transporta in prezent peste 650.000 de pasageri zilnic, pe cele trei magistrale bucurestene.

Sediul global al Bombardier Transportation este localizat la Berlin, Germania, iar compania desfasoara activitati in peste 60 de tari. Compania a livrat un numar total de peste 100.000 de vehicule in toata lumea. Grupul ofera cel mai extins portofoliu de produse si este recunoscut drept liderul global al sectorului feroviar.

Lider mondial de solutii inovatoare de transport, de la aeronave regionale si avioane de afaceri pana la echipamente pentru transportul feroviar, sisteme si servicii, Bombardier Inc. este o corporatie globala cu sediul in Canada. Cifra sa de afaceri pentru anul fiscal finalizat la 31 ianuarie 2008 a fost de 17,5 miliarde dolari, iar actiunile sale se tranzactioneaza pe bursa de marfuri din Toronto (BBD). Bombardier este listat ca index compozit a indexurilor de sustenabilitate Dow Jones Sustainability World si North America.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri