Conducerea combinatului Azomures si sindicatele din societate au decis joi, dupa cateva ore de discutii, trimiterea in somaj tehnic a angajatilor, cu exceptia celor de la reparatii si intretinere, in perioada 2 decembrie - 12 ianuarie.
"S-a decis oprirea totala a lucrului pe platforma pana in 12 ianuarie. Muncitorii vor primi 75% din salariu si prime de Craciun si din profit. Asa cum s-a stabilit in contractul colectiv de munca”, a declarat Maria Dandarau, secretar al CNSLR-Fratia, potrivit NewsIn.

Azomures are peste 2.000 de angajati, iar pe platforma vor ramane sa lucreze luna viitoare in jur de 500 de muncitori.

In urma cu zece zile, societatea a redus activitatea la jumatate si a trimis in somaj tehnic peste 200 de muncitori. Potrivit liderului de sindicat, Azomures are probleme cu vanzarea ingrasamintelor chimice.
Societatea Azomures a fost vizitata, saptamana trecuta, de presedintele Traian Basescu. Seful statului a spus atunci ca a constatat unele probleme, dar ca nu crede ca societatea este in pericol sa fie inchisa.

"Atat timp cat tot subventionam agricultura, nu inteleg de ce nu s-ar da o parte din suma si pentru ingrasamintele chimice. Am observat ca exista o preocupare a patronatului sa mentina forta de munca, insa mi-au spus ca anul acesta au avut cel mai mic volum de ingrasaminte vandut pe intern, ceea ce afecteaza bilantul economic al societatii. O alta dificultate o reprezinta lipsa de forta de munca calificata", a declarat presedintele dupa intalnirea cu administratia combinatului.

Seful statului a adaugat ca, impreuna cu patronatul si sindicatele, a identificat cateva solutii viabile pentru cele doua probleme mentionate si ca viitorul guvern va trebui sa gasesca formule pentru implementarea acestora. Presedintele a fost de parere ca productia de ingrasaminte, care depinde de importul de gaze naturale, nu va fi mai afectata in Romania decat in alte tari.

"Cu atat mai mult cu cat pretul gazelor va scadea in urmatoarea perioada. Nu voi spune niciodata ca economia Romaniei nu va fi afectata, insa previziunea mea este ca niciun agent economic nu-si va inchide portile”, spunea seful statului.

Actiunile Azomures au cazut ieri cu 15% dupa oprirea productiei
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri