Broadhurst Investments Limited cere in instanta anularea hotararilor companiei Prodplast (PPL) luate la adunarea generala din 19 august 2008, legate de aprobarea desprinderii, constituirii si listarii pe piata reglementata a societatii Prodplast Imobiliare, a anuntat compania.
Fondul de investitii afirma ca hotararile luare la adunarea generala din 19 august, in care s-a aprobat proiectul de divizare si constituire a societatii Prodplast Imobiliare, au fost ratificate in momentul in care procesul divizarii era suspendat de drept, astfel dispozitiile legale legate de procesul de divizare a unei societati au fost incalcate.

In cererea formulata de Broadhurst Investments Limited se precizeaza ca la data adunarii generale a Prodplast era inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti o cerere prin care un creditor al societatii isi exprima opozitia fata de proiectul de divizare a companiei, potrivit NewsIn.

In acelasi document al fondului de investitii se arata ca, desi prin lege situatiile financiare trebuie intocmite nu mai devreme de prima zi a celei de-a treia luni anterioare datei proiectului de fuziune, evaluarea patrimoniului societatii divizate are la baza situatiile financiare intocmite la 31 decembrie 2007, in contextul in care data proiectului de divizare este 11 iunie 2008.

Producatorul de mase plastice Prodplast anticipeaza pentru acest an un profit brut de 4,07 milioane lei, mai mic cu 21,3% fata de cel din anul trecut, mizand pe venituri in crestere cu 9,3%, pana la 75,02 milioane lei.

Prodplast are un capital social de 37,85 milioane lei, divizat in 37,85 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 1 leu. Principalii actionari ai Prodplast sunt Nord SA, cu 27,06% din capital, Broadhurst Investments, cu 12,61%, SIF Oltenia (SIF5), cu 10,86%, si SIF Banat-Crisana (SIF1), cu 8,36%. In actionariatul Prodplast mai figureaza RC2 Ltd, cu 6,90%.

Capitalizarea companiei este de 124,9 milioane lei (32,5 milioane euro), aferenta cotatiei de 3,30 lei/actiune, stabilita in sedinta din 1 septembrie. Titlurile Prodplast se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul PPL.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri