Conducerea Sofert Bacau a depus, miercuri, la AJOFM, un proiect preliminar de disponibilizare colectiva, prin care anunta ca intentioneaza ca in a doua jumatate a lunii ianuarie 2009 sa reduca personalul cu aproape 80 la suta.
Mai exact, din cei 845 de salariati vor fi disponibilizati 647 de muncitori, maistri, lucratori cu studii medii sau superioare, precum si o parte dintre cei care se afla acum la conducerea societatii. Sindicatul din unitate are la dispozitie perioada 8-17 decembrie pentru a veni cu solutii de evitare sau diminuare a numarului de concedieri, transmite NewsIn.

In momentul incetarii contractului de munca sau in luna urmatoare, cei 647 de angajati vor primi cinci salarii medii nete pe unitate, existente la data concedierii. De aceste plati compensatorii nu vor beneficia pensionarii reangajati, cei incadrati pe perioada determinata, precum si cei cu timp partial de lucru.

"Conducerea invoca lipsa contractelor de vanzare si a pietei de desfacere a productiei", a declarat Cornelia Barbu, director adjunct al AJOFM Bacau. Deocamdata, Sofert este prima firma, alta decat cele din constructii, care face asemenea disponibilizari masive. Practic, din ce am inteles, vor ramane atatia salariati cat este necesar pentru intretinerea instalatiilor", a adaugat ea.

Sofert SA din Bacau produce acid sulfuric, tehnic si pentru acumulatori, acid sulfuric oleum, amoniac anhidru (lichefiat), azot tehnic si oxigen.

La sfarsitul lunii noiembrie, in evidenta AJOFM erau 12.182 someri, din care numai aproximativ 5.100 mai beneficiau de indemnizatia de somaj. Rata somajului la nivelul judetului Bacau era de 5,11 someri la o suta de persoane active.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri