Cei aproximativ 1.600 de angajati ai fabricilor Silvania si RomSteel Cord din Zalau, ambele apartinand grupului francez Michelin, vor fi in somaj tehnic timp de circa doua saptamani, pana la inceputul lunii ianuarie, din cauza scaderii cererilor pe piata anvelopelor.
Cei aproximativ 300 de angajati ai RomSteel Cord Zalau au intrat deja in somaj tehnic incepand de meircuri, iar cei 1.300 de salariati de la Silvania Zalau vor mai merge la serviciu pana vineri, transmite NewsIn.

"Economia mondiala continua sa se degradeze intr-o maniera accelerata si consumul sa se reduca. Piata anvelopelor este direct influentata de aceasta situatie, iar cererea scade puternic in Uniunea Europeana. Pentru a mentine stocurile la acelasi nivel cu cererea pietei, Michelin Romania este obligata sa ajusteze productia, reducand cu doua saptamani activitatea uzinelor, la sfarsitul anului”, spun reprezentantii Michelin Romania.

Adrian Ilies, presedintele Sindicatului RomSteel Cord Zalau, a declarat ca situatia nu este grava si ca nu vor fi disponibilizari. "Lucrurile nu sunt atat de tragice cum au lasat unii sa se inteleaga. Angajatii care mai au concediu vor fi practic in concediu, iar ceilalti vor fi in somaj tehnic, pana pe data de 3 ianuarie. In plus, salariatii isi vor lua primele de sarbatori”, a declarat Ilies, care a dat asigurari ca nu se pune problema disponibilizarilor.

Pe toata durata somajului tehnic, angajatii vor primi 75 la suta din salariul de baza, plus sporul de vechime.

Uzina Silvania a fost fondata in anul 1977, iar Grupul Michelin a achizitionat-o in anul 2001. In prezent, Silvania are aproximativ 1.300 de angajati. Fabrica de la Zalau produce diverse tipuri de anvelope, atat pentru piata interna, cat si pentru cea externa - anvelope de camion, radiale cu camera de aer si tubeless sub marcile asociate Taurus, Kormoran, Riken; anvelope industriale marca Michelin, dar si anvelope destinate echiparii stivuitoarelor, masinilor si utilajelor care lucreaza in minele subterane. Potrivit site-ul oficial al companiei, productia este, in prezent, de peste 600.000 de anvelope.

Fabrica RomSteel Cord Zalau a fost construita integral de Michelin Romania in 2003, aceasta fiind furnizorul de cord metalic, una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei. Zilnic, Michelin RomSteel Cord produce 10.000 de km de cablu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri