Actionarii Mecanica Ceahlau (MECF) au aprobat pentru anul viitor mentinerea a doar 60% din personalul direct productiv, ca urmare a reducerii activitatii, estimand totodata reducerea profitului brut cu mai mult de jumatate in 2009, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat in AGA.
Astfel, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2009 votat in adunarea generala a actionarilor (AGA) din 12 decembrie, profitul brut al Mecanica Ceahlau s-ar putea diminua la 1,10 milioane lei, pe baza unor venituri de totale de 27,34 milioane lei si a unor costuri de 26,27 milioane lei. Pentru acest an, compania estimase un profit brut de aproape 3 milioane lei.

Totodata, actionarii producatorului de utilaje agricole au aprobat si programul de concedieri colective si restructurare pentru 2009, in sensul mentinerii a circa 58,94% din personalul direct productiv si in medie a 69,88% din personalul auxiliar, potrivit NewsIn.

Potrivit raportului aferent rezultatelor financiare la noua luni, Mecanica Ceahlau avea in medie 345 de angajati permanenti.

De asemenea, avand in vedere reducerea activitatii a fost aprobata si reducerea indemnizatiilor membrilor consiliului de administratie cu 25%.

Compania vrea sa ia anul viitor credite de 11,3 milioane lei si 550.000 dolari, actionarii aproband in cadrul adunarii generale un plafon de garantii de 9,43 milioane lei, adica 22,23% din totalul activelor imobilizate din Piatra Neamt. In acelasi timp, actionarii Mecanica Ceahlau au mandatat conducerea sa continue operatiunile de vanzare a unui activ din Piatra Neamt.

Producatorul de masini si utilaje agricole Mecanica Ceahlau (MECF) si-a conservat profitul in primele noua luni ale acestui an, la nivelul de 551.300 lei (151.000 euro), foarte apropiat de cel raportat in perioada similara din 2007.

Compania a incheiat primele noua luni din an cu o cifra de afaceri de 27,37 milioane lei (7,52 milioane euro), cu 14% mai mare decat cea inregistrata in intervalul echivalent de anul trecut, de 24,09 milioane lei.

Mecanica Ceahlau are un capital social de aproape 16 milioane lei, divizat in circa 160 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Potrivit ultimei raportari, actionarul majoritar al companiei este SIF Moldova (SIF2), cu 55,18% din actiuni, in vreme ce clienti nerezidenti ai Citibank detin 9,66% din capital, iar fondul de investitii MEI Roemenie En Bulgarije NV are o participatie de 7,81%. Totodata, casa de brokeraj SSIF Broker Cluj (BRK) detine mai putin de 5% din actiuni.

Capitalizarea Mecanica Ceahlau este de aproape 17,6 milioane lei (4,5 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,11 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera din 5 decembrie. Titlurile Mecanica Ceahlau se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul MECF.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri