Grupul Auchan a anuntat preluarea a 51% din societatea MGV Distri-Hiper SA, tranzactie in urma careia detine 100% din capitalul firmei, operatorul marcii in Romania, potrivit companiei. Aceasta este prima tranzactie din retailul romanesc anuntata in 2009 si al doilea \'deal\' corporate dupa tranzactia anuntata pe 7 ianuarie, prin care Banca Transilvania a vandut companiei Aegon cota de 50% detinuta la BT Aegon, evaluata la circa 11 milioane de euro.
"Societatea MGV Distri-Hiper SA a fost fondata in data de 17 mai 2005 pentru a infiinta si exploata magazine Auchan in Romania. Parteneriatul dintre diferitii actionari prevedea inca de la infiintare majorarea participatiei Auchan la capitalul societatii", arata reprezentantii companiei.

Auchan, care detinea 29% din societate in momentul infiintarii acesteia, a achizitionat, la data de 26 noiembrie 2008, cele 20 de procente detinute de un grup de investitori privati romani.

Ulterior, la 18 decembrie 2008, Auchan a semnat un acord de cumparare a partii de 51% detinute de fondatorii societatii.

Transferul titlurilor se va efectua in cursul anului 2009, dupa obtinerea aprobarii tranzactiei de catre autoritatile romane din domeniul concurentei.

"Aceasta operatiune este o dovada a ambitiei Auchan in Romania. Dorim sa ne continuam dezvoltarea pe termen lung in aceasta tara membra a Uniunii Europene, care are un puternic potential de crestere si intentionam sa contribuim la modernizarea comertului si la consolidarea puterii de cumparare a consumatorilor romani. Aceasta operatiune ne permite accelerarea dezvoltarii activitatilor noastre", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al Grupului Auchan, Christophe Dubrulle.

Din 2006, MGV Distri-Hiper a deschis 6 hipermarketuri Auchan, dintre care doua in ultimele luni (unul la Suceava la data de 15 noiembrie, iar al doilea in Bucuresti Militari la 11 decembrie), precum si un supermarket. Compania intentioneaza sa deschida 2 noi hipermarketuri in 2009.

Philippe Le Grignou a fost numit presedinte al MGV Distri-Hiper, companie care numara 3.500 de angajati la 31 decembrie 2008.

Grupul Auchan este una dintre cele mai importante companii de retail din lume, prezenta in 12 tari (Franta, Spania, Portugalia, Italia, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Romania, Rusia, Ucraina, China, Taiwan), prin cele patru divizii ale sale: hipermarketuri, supermarketuri, centrele comerciale Immochan si banca Accord.

Cititi si Topul celor mai mari tranzactii din 2008
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri