Rompetrol Petrochemicals, divizia de petrochimie a Grupului Rompetrol, va reporni luni, 2 februarie, instalatia de polietilena de joasa densitate (LDPE) inchisa in luna decembrie si va rechema aproximativ 40% din personalul trimis in somaj tehnic, potrivit unui comunicat de miercuri al companie.
"Pe fondul constrangerii pietelor de profil, repornirea instalatiei a fost posibila datorita solidaritatii angajatilor Rompetrol in acesta perioada, dar si a deciziilor managementului Grupului Rompetrol pentru identificarea de noi rute de distributie si de evitare a cresterii stocurilor. Compania va continua toate demersurile pentru repornirea instalatiei de poletilena de inalta densitate (HDPE), trecuta in conservare in 1996 si repornita in 2007 in urma unor investitii de peste 14,5 milioane dolari", a declarat director general al Rompetrol Petrochemicals, Dumitru Niculi.

In perioada urmatoare, Grupul Rompetrol va reevalua, in acord cu evolutia pietelor de profil, situatia economico-financiara a Rompetrol Petrochemicals si va sustine adoptarea unor masuri precum reechilibrarea productiei in acord cu scaderea cererii de polimeri, dezvoltarea de noi rute de distributie, consolidarea relatiilor cu partenerii traditionali, implementarea programului de monitorizare/reducere a costurilor.

Pentru reluarea functionarii instalatiei de LDPE, angajatii vor fi rechemati in acesta saptamana la lucru. Acestia au beneficiat in perioada decembrie-ianuarie de o indemnizatie egala cu 85% din salariul de baza.

Compania a inregistrat in perioada ianuarie-septembrie 2008 o majorare cu aproximativ 40% a vanzarilor de produse finite (182.000 tone) si cu 61% a cifrei de afaceri (peste 300 milioane dolari), profitul operational (EBITDA) fiind insa direct influentat de conditiile de piata nefavorabile si de costurile ridicate ale materiei prime (propilena, etilena).

Instalatiile de polietilene de joasa si inalta densitate au o capacitate nominala de 60.000 de tone si au intrat in conservare in 1996 ca urmare a lipsei de materie prima – etilena. Pentru modernizarea si repornirea acestora, dar si pentru construirea unui terminal marin de gaze lichefiate, compania a alocat peste 30 milioane dolari in 2006 (LDPE) si peste 14,5 milioane dolari in 2007 (HDPE).

In prezent, compania are un numar de 531 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri